Ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης είναι ο διάδοχος του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Το όνομά του ανακοινώθηκε λίγο πριν τις 13.00 από το Μέγαρο Μαξίμου ενώ ήδη έχει αποφασιστεί ότι η ορκωμοσία ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια θα πραγματοποιηθεί στις 14:45 το μεσημέρι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, αρνήθηκε να αναλάβει ο ίδιος το υπουργείο Οικονομικών, παρά τις εισηγήσεις του κ. Βενιζέλου προς αυτή την κατεύθυνση καθώς όπως ο ίδιος σημείωνε το πρόσωπο που θα αναλάμβανε το υπουργείο Οικονομικών θα έπρεπε να έχει πλήρη γνώση της μέχρι σήμερα πορείας και να παραστεί και σε συναντήσεις του Eurogroup που θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα ως τις εκλογές.   

Από χθες ακουγόταν επίσης έντονα το όνομα του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση. Στην περίπτωση αυτή, μάλιστα, οι πληροφορίες ήθελαν ως νέο υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Γεώργιο Καλαμίδα, σενάριο που τελικά απορρίφθηκε.