current views are: 1

21 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση12:34

Αποχώρησαν από την εξεταστική για το έλλειμμα ΣΥΡΙΖΑ και Κουρουμπλής

Αποχώρησαν από την εξεταστική επιτροπή που δειρευνά την υπόθεση του ελλείμματος του 2009 ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ανεξάρτητος Παναγιώτης Κουρουπλής. 

Δημοσίευση 12:34’
αρθρο-newpost

Αποχώρησαν από την εξεταστική επιτροπή που δειρευνά την υπόθεση του ελλείμματος του 2009 ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ανεξάρτητος Παναγιώτης Κουρουπλής. 

Αποχώρησαν από την εξεταστική επιτροπή που δειρευνά την υπόθεση του ελλείμματος του 2009 ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ανεξάρτητος Παναγιώτης Κουρουπλής.  Με κοινή επιστολή τους προς τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής Χρήστο Πρωτόπαπα κάνουν λόγο για μικροπολιτικά παιχνίδια σκοπιμότητας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τα οποία χαρακτηρίζουν συνυπεύθυνα κόμματα για το μαγείρεμα των στοιχειών και για το έλλειμμα του 2009 και υποστηρίζουν ότι αυτές οι συμπεριφορές των δύο μεγάλων κομμάτων οδηγούν την εξεταστική επιτροπή σε ένα ακόμη μεγαλοπρεπές φιάσκο. 

Μετά από αυτή την εξέλιξη, στην εξεταστική επιτροπή παραμένει μόνο το ΠΑΣΟΚ, ο ΛΑΟΣ και οι ανεξάρτητοι Οδυσσέας Βουδούρης, Ηλίας Θεοδωρίδης και η Ελσα Παπαδημητρίου. 

Ωστόσο πληροφορίες λένε ότι και ο ΛΑΟΣ θεωρεί ότι δεν έχει νόημα έτσι όπως εξελίχθηκε η σύνθεση της επιτροπής και επίσης αφήνει ανοιχτό τα ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τις εργασίες. 

Υπενθυμίζεται επίσης ότι εξ αρχής στην εξεταστική δεν μετέχουν η ΝΔ και το ΚΚΕ. 

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι καταθέσεις των μαρτύρων και εν αναμονή της παράτασης των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής που έχει ζητηθεί από τον πρόεδρο της Βουλής μέχρι της 30 Μαρτίου και αναμένεται –όπως όλα δείχνουν να γίνει δεκτή. 

Σήμερα καταθέτει στην εξεταστική η κ. Στέλλα Μπαλφούσια η πρώην επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής η οποία παραιτήθηκε μετά την επίμαχη έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού που είχε δημοσιοποιηθεί τον περασμένο Νοέμβριο και ανέφερε ότι η σημαντική περαιτέρω αύξηση του χρέους, το υψηλό πρωτογενές έλλειμμα… και η βαθύτερη ύφεση έχουν ενισχύσει στο έπακρο τη δυναμική του χρέους, η οποία πλέον είναι εκτός ελέγχου. 

Πηγή: skai.gr


σχετικα αρθρα