Επιμένει ο Γιώργος Καρατζαφέρης στην άποψή του για χρήση όπλου από τους πολίτες σε περίπτωση που θα δεχθούν επίθεση από κακοποιούς. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό υπογράμμισε ότι η χώρα έχει καταντήσει «ξέφραγο αμπέλι» για τους παράνομους μετανάστες και πρόσθεσε ότι:  «Δεν θεωρώ σωστή την άποψη να κυκλοφορούν όλοι με ένα όπλο και να σκοτώνουν στον Άγιο Παντελεήμονα και δεν πρέπει να γίνει αυτό, αλλά από το να με σκοτώνει ο άλλος, νομίζω ότι η άμυνα είναι ιερό πράγμα. Να καταλάβουν ότι εδώ δεν είναι παράδεισος της παρανομίας. Και ο κόσμος στον Άγιο Παντελεήμονα σκέφτεται να βγει έξω από το σπίτι του, να πάει τρία τετράγωνα παρακάτω»  Ο κ. Καραταζαφέρης συνέχισε επισημαίνοντας ότι «ο νομοταγής πολίτης, δικαιούται να οπλοφορεί, αν το θέλει, και η Πολιτεία θα επιλέξει που θα τα δώσει». Πρότεινε δε να δοθούν άδειες από την Πολιτεία και να χρηματοδοτηθεί η αγορά όπλου «από τη στιγμή που η ίδια η Πολιτεία δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια της οικογένειας μου». 
Επίσης ζήτησε μετ' επιτάσεως αλλαγή του σχετικού νομικού πλαισίου, λέγοντας ότι ο νόμος τώρα λέει πως δεν μπορείς να αμυνθείς αν μέσα στο σπίτι σου μπουν ληστές.   «Αν σκοτώσεις κάποιον απ΄ αυτούς θα θεωρηθεί δολοφονία. Ζητάω να μπορώ να αμυνθώ, όπως γίνεται και στις άλλες χώρες. Όταν κάποιος μπαίνει στο σπίτι σου, να μπορείς να αμυνθείς με κάθε πρόσφορο μέσο».

Υποστήριξε ότι η λαθρομετανάστευση στη χώρα μας φτάνει το 20%, κάτι που, όπως είπε, δεν συμβαίνει σε καμιά άλλη χώρα, και στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν 2,5% μέσο όρο επίπεδα λαθρομετανάστευσης.«Δεν υπάρχει χώρα που να έχει διπλάσια εγκληματικότητα σε σχέση με πέρυσι. Και στον Κορυδαλλό που έχει "πλημμυρίσει", το 70% των κρατουμένων είναι λαθρομετανάστες. Πρέπει να σώσουμε την ελληνική οικογένεια» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επανέλαβε τους λόγους που τον οδήγησαν εκτός κυβέρνησης, ενώ εκτίμησε πως υπάρχει διστακτικότητα για τις εκλογές. Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μετάθεσης των εκλογών τον Σεπτέμβριο.
Τέλος, εκτίμησε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν εκλογές χωρίς το θυμικό ως "πρωταγωνιστή", διότι είναι κακός σύμβουλος, ενώ επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ λέγοντας ότι έχουν δέσει τα χέρια τους πισθάγκωνα με την υπογραφή τους στο Μνημόνιο.