«Φορείς μεταλαμπάδευσης του ελληνικού πνεύματος και του πολιτισμού, αλλά και πυλώνα ηθικής στήριξης του ελλαδικού ελληνισμού», χαρακτηρίζει τους Ελληνες της διασποράς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας σε μήνυμά του με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου. Η Ελλάδα, αναφέρει, αγωνίζεται να αντεπεξέλθει στη λαίλαπα της διεθνούς οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα και δοκιμάζει τους πολίτες της ιδιαίτερα τους οικονομικά ασθενέστερους και σημειώνει:

«Το κόστος είναι βαρύ, ωστόσο, παραμένει υψηλό το φρόνημα του λαού μας ότι θα μπορέσουμε να υπερβούμε και τις σημερινές αντιξοότητες, όπως άλλωστε, μας διδάσκει η ιστορία και οι παραδόσεις ενός λαού που ξέρει να δίνει ασύμμετρες μάχες και να τις κερδίζει. Ενός λαού που διαθέτει τόλμη και αποφασιστικότητα ώστε να επιλέξει, σε δύσκολες στιγμές όπως οι σημερινές, τον δρόμο εκείνο που θα οδηγήσει στην ανάκτηση της προόδου και της ανταγωνιστικότητας της χώρας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει επίσης την εκτίμησή του προς τους Ελληνες του εξωτερικού για τη συστράτευση τους και τη συμβολή τους στην αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας, «καθώς και στην ανάδυση ενός νέου πνεύματος φιλελληνισμού που έρχεται να υποστηρίξει τις προσπάθειες που καταβάλλει ο λαός μας για υπέρβαση της κρίσης».