Κοινοβουλευτική Ομάδα, με βάση τον κανονισμό της Βουλής, συγκροτεί η Δημοκρατική Αριστερά γεγονός το οποίο αλλάζει το σκηνικό της προεκλογικής περιόδου αφού αν και ο Φώτης Κουβέλης δεν δικαιούται της κρατικής επιχορήγησης πρόκειται να λάμβάνει μέρος σε όλα τα debate.   Η κοιβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ αποτελείται: 

Κουβέλη Φώτη (βουλευτή Β Αθηνών), Πρόεδρο και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αμοιρίδη Γιάννη (βουλευτή Πιερίας), Βουδούρη Οδυσσέα (βουλευτή Μεσσηνίας), Θεοδωρίδη Ηλία (βουλευτή Πέλλας), Λεβέντη Θανάση (βουλευτή Αττικής), Μιχελογιαννάκη Γιάννη (βουλευτή Ηρακλείου), Οικονόμου Βασίλη (βουλευτή Αττικής), Παπαμανώλη Γιώργο (βουλευτή Κυκλάδων), Τσούκαλη Νίκο (βουλευτή Αχαϊας) και Ψαριανό Γρηγόρη (βουλευτή Β Αθηνών). Να υπενθυμίσουμε ότι εμπλοκή σημειώθηκε, ωστόσο, με τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Τσετίν Μάντατζη καθώς στο νομό Ξάνθης όπου εκλέγεται η Δημοκρατική Αριστερά έχει ήδη προτείνει υποψήφιο.

Την σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλης Φίλιππο Πετσάλνικο για τη συγκρότηση ΚΟ θα αποστείλει την Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης

Η επίσημη παρουσίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας θα γίνει στα κεντρικά γραφεία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ τη Δευτέρα 26 Μαρτίου στις έντεκα το πρωί. 

Με σημερινή του δήλωση ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι εκλογές θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι τα τέλη του Απριλίου. Εκλογές «το αργότερο ως στο τέλος Απριλίου» θέλει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης

«Κάθε καθυστέρηση και κάθε άλλη επιλογή για παράταση της θητείας της παρούσας κυβέρνησης τροφοδοτεί μια κατάσταση που έχει σχέση με τη ρευστότητα της πολιτικής και κυρίως με τη ρευστότητα και τον τεμαχισμό της κοινωνίας», υπογραμμίζει.

Υποψήφιος στη Β' Αθηνών ο Βουδούρης 

Υποψήφιος με τη Δημοκρατική Αριστερά στη Β' Αθηνών θα είναι ο διαγραφείς από το ΠΑΣΟΚ βουλευτής Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης.
«Η ένταξη του φίλου Οδυσσέα Βουδούρη στη ΔΗΜ.ΑΡ, στις ιδέες, στις απόψεις της και στις διεκδικήσεις της είναι μια βαθύτατη πολιτική πράξη», τόνισε σε δηλώσεις του ο Φώτης Κουβέλης και πρόσθεσε: «Είναι μια πράξη η οποία γίνεται για λόγους που έχουν άμεση σχέση και σύνδεση με την από κοινού πλέον διεκδίκηση να αντιμετωπιστεί η σημερινή κατάσταση της χώρας». «Η ένταξη του Οδυσσέα Βουδούρη στη ΔΗΜΑΡ είναι πράξη πολιτική, με την έννοια ότι ενώνει τις δυνάμεις του για να προωθήσουμε τη συγκρότηση και τη σύνθεση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού», κατέληξε στη δήλωσή του ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς.