Έκπληξη –και χωρίς αμφιβολία κάποια δυσαρέσκεια- προκαλεί η στάση του Λουκά Παπαδήμου, αναφορικά με το ζήτημα των εκλογών. Το θέμα της ημερομηνίας, όπως διακινείτο ήδη από χθες σε πολιτικοδημοσιογραφικούς κύκλους, αναμενόταν να τεθεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο από στόματος Πρωθυπουργού στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο. Μάλιστα, θεωρείτο τόσο βέβαιο ότι ο κ. Παπαδήμος θα προχωρούσε σε κάποιου είδους αναφορά στο ζήτημα, ώστε ακόμη και οι ίδιοι οι υπουργοί που σε τακτά χρονικά διαστήματα εξέρχονταν του υπουργικού συμβουλίου, εξέφραζαν την προφανή απορία τους στους δημοσιογράφους για το γεγονός ότι το θέμα τν εκλογών δεν είχε αναφερθεί, έστω και ακροθιγώς.

«Δε μας είπε καν εάν θα υπάρξει και άλλο υπουργικό συμβούλιο» σχολίαζε χαρακτηριστικά στο newpost.gr υπουργός προερχόμενος από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ενώ, η εν γένει στάση Παπαδήμου, προκάλεσε και το σκωπτικό σχόλιο άλλου υπουργού: «Εκλογές; Ποιες εκλογές;»...

Η σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου πάντως ήταν ενδεικτική της δυσλειτουργίας των συγκυβερνητικών σχημάτων αλλά και τους ψυχροπολεμικού κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Ραγκούσης βρέθηκε αντιμέτωπος με τη διαφοροποίηση του Δ. Ρέππα ο οποίος, όπως ανέφεραν πληροφορίες, συγκρατήθηκε με δυσκολία προκειμένου να μη λάβει η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου επεισοδιακές διαστάσεις.

Διαφωνία –προφανώς αναμενόμενη λόγω της επιμονής Ραγκούση στις απόψεις του περί την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί- κατεγράφη φυσικά και με τον αρμόδιο υπουργό Μ. Βορίδη. Ο ίδιος ο κ. Ραγκούσης πάντως υπογράμμισε στους δημοσιογράφους ότι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το νομοσχέδιο δεν είναι ομόφωνη, ξεκαθαρίζοντας ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο όταν εισαχθεί προς ψήφιση.

Σημειώνεται παράλληλα ότι επιμέρους ενστάσεις σε συγκεκριμένες διατάξεις του νομοσχεδίου έχουν διατυπωθεί και από άλλους υπουργούς –όπως π.χ. τον κ. Γερουλάνο- αλλά αυτές αφορούν σε ζητήματα προς την κατεύθυνση της τροποποίησης του περιεχομένου του ν/σ επί τω βελτίω. Δεν έλειψαν βέβαια και οι γκρίνιες –αυτή τη φορά από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ- για καθυστερημένη ενημέρωση τους επί του περιεχομένου του νομοσχεδίου.


Πάνος Ρασσιάς