«Πρέπει πάση θυσία να μη δημιουργήσουμε τις συνθήκες όπου το θυμικό θα πρωταγωνιστήσει στην κάλπη. Θα είναι ολέθριο λάθος για την χώρα» σημειώνει πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «XΡΗΜΑ plus», η οποία θα δημοσιευτεί την Παρασκευή. «Είναι κακός σύντροφος ο θυμός. Γίνονται εγκλήματα με το θυμό και όταν αποκαθίσταται η ψυχική ηρεμία ο άλλος μετανιώνει» τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης.

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης των εκλογών, καθώς όπως σημειώνει, δεν βλέπει «ζεστό» τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Κρατζαφέρης υποστηρίζει ότι επικρατεί στην κοινωνία κλίμα πόλωσης και αναφέρθηκε στους προπηλακισμούς κατά των επισήμων στις παρελάσεις.

«Όταν πηγαίνουμε για εκλογές και σκεφτόμαστε αν θα γίνει παρέλαση, εθνική εορτή, σκεφτόμαστε τον εκ νέου προπηλακισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, φοβόμαστε τα γιαουρτώματα και τα ξεφωνητά, τότε πολύ φοβούμαι πως τα πράγματα ίσως οδηγήσουν σε σκηνές που δεν θα ήθελα να σκέφτομαι», αναφέρει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Εξάλλου, έστρεψε τα πυρά του κατά των εταιριών δημοσκοπήσεων λέγοντας πως «υπάρχει μια εταιρεία επικοινωνίας που πληρώνει γραφίδες, μικρόφωνα και διαμορφωτές κοινής γνώμης για να στηρίζουν τις θέσεις τους» .

Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι δεν θα στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά.

Επανέλαβε τέλος την πρόταση του για ντιμπέιτ με τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο.