Ενδεικτικό του κλίματος που έχει διαμορφωθεί στις ελληνογερμανικές σχέσεις είναι το περιεχόμενο της κατ' ιδίαν συνομιλίας που είχε η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ.Παναγόπουλο την Πέμπτη στο Βερολίνο. «Έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλα δεν έχω πρόβλημα να έρθω στην Αθήνα να ακούσω από κοντά την άποψη των συνδικάτων. Μπορώ όμως;» ρώτησε η  Μέρκελ, για να απαντήσει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ: «Θα υπάρξουν κινητοποιήσεις, αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως τα περιγράφει η Bild».

 «Δεν θέλουμε χρηματικά δώρα, μόνο αέρα για να ανασάνουμε» δήλωσε από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), μετά τη χθεσινή συνάντηση του προέδρου του Συνδέσμου των Γερμανικών Συνδικάτων Μίχαελ Ζόμερ και εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων από χώρες της Ευρώπης, με την καγκελάριο της Γερμανίας 'Αγκελα Μέρκελ. 

«Το πραγματικό μας πρόβλημα είναι η ύφεση. Με την εξοντωτική λιτότητα δεν θα βγούμε από την κρίση» προσθέτει ο κ. Παναγόπουλος και επισημαίνει ότι η λιτότητα μόνη δεν μπορεί να οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση.