Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, έξέφρασε την υποστήριξή του, με αφορμή την καθιερωμένη ετήσια τελετή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στις προσπάθειες της κυβέρνησης και ελλήνων πολιτών εν μέσω οικονομικής κρίσης. Συγκεριμένα, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε ότι «καθώς γιορτάζουμε την 191η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, αναγνωρίζουμε τους δεσμούς που μοιραζόμαστε με την Ελλάδα και τιμούμε την τεράστια επίδραση των Ελλήνων στη ζωή των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και στις ιδέες που διαμόρφωσαν τον κόσμο. Αν και οι δεσμοί μεταξύ του Ελληνικού και Αμερικανικού Έθνους είναι παλιοί, οι αξίες και τα ιδανικά που μοιραζόμαστε βαθαίνουν με τον χρόνο και γι' αυτό συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των Ελλήνων συμμάχων και φίλων μας, καθώς αγωνίζονται να ανανήψουν από μια δύσκολη οικονομική περίοδο».

Μάλιστα, ο Αμερικανός ηγέτης μίλησε ελληνικά, καλησπερίζοντας στην ελληνική γλώσσα τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, επισημαίνοντας ότι «αποτελεί υπόδειγμα ευσέβειας και πίστεως».

Στην εκδήλωση παρεβρέθησαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Δημήτρης Δόλλης, ο οποίος εκπροσώπησε στην τελετή την ελληνική κυβέρνηση, καθώς και οι πρέσβεις της Ελλάδας, Βασίλης Κασκαρέλης και της Κύπρου Παύλος Αναστασιάδης, μέλη του Κογκρέσου, αξιωματούχοι ελληνικής καταγωγής, καθώς και στελέχη, επιχειρηματίες και προσωπικότητες της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Στην τελετή, η οποία πραγματοποιείται για 26 συνεχή χρόνια, παρέστη ακόμη ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος παρέμεινε περισσότερη ώρα και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με ομογενείς για την κατάσταση στην Ελλάδα.