«Η φετινή δεν είναι μία καθόλου συνηθισμένη 25η Μαρτίου», σημειώνει σε μήνυμά της για την εθνική επέτειο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, συμπληρώνοντας ότι «το Έθνος βρίσκεται αντιμέτωπο με τις κακοδαιμονίες δεκαετιών και έχει μπροστά του τη γιγάντια πρόκληση να τις αντιμετωπίσει και να αναγεννηθεί». Όπως αναφέρει, «το μήνυμα που μας δώσανε οι πατέρες του Έθνους μας οι πατέρες της παλιγγενεσίας, ήταν μήνυμα μεταμόρφωσης της απελπισίας σε αποφασιστικότητα. Της οργής, σε αδαμάντινη βούληση για σκληρό αγώνα».

Η Ντόρα Μπακογιάννη σημειώνει ακόμη ότι «παρά τα προβλήματα, τις αδυναμίες, ακόμη και τις εμφύλιες έριδες, το Έθνος μας, με τη βοήθεια και της Ευρώπης, βγήκε από τον αγώνα νικηφόρο».

Αναφερόμενη στο σήμερα η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας τονίζει ακόμη ότι «δεν έχουμε βέβαια μπροστά μας πολεμικές αναμετρήσεις, αλλά έχουμε να δώσουμε το είδος εκείνο του αγώνα που τόσο για τα άτομα, όσο και τα έθνη είναι ο δυσκολότερος από όλους. Τον αγώνα να αλλάξουμε τον εαυτό μας, να αλλάξουμε τη χώρα μας και να τη μετατρέψουμε ξανά, από παρία της ευρωζώνης, στη δυναμική και προοδευτική πατρίδα που αξίζουμε. Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνάμεις που περιμένουν να αναδυθούν.

«Ζητώ λοιπόν από τους συμπατριώτες μου», συμπληρώνει, «όπως οι πρόγονοί μας μετέτρεψαν την απελπισία σε θέληση για αγώνα, έτσι και εμείς σήμερα να μετατρέψουμε τη δίκαιη οργή, όχι σε αυτοκαταστροφική μανία, αλλά σε μία νέα ανάταση και δημιουργία».

Πηγή: naftemporiki.gr