Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για την πρόθεση της Βορείου Κορέας να εκτοξεύσει πύραυλο. Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την πρόθεση της Βορείου Κορέας να εκτοξεύσει πύραυλο προκειμένου, όπως ισχυρίζεται, να θέσει σε τροχιά δορυφόρο. Η κίνηση αυτή κλονίζει σοβαρά τις ελπίδες που έχει δημιουργήσει η προσφάτως εξαγγελθείσα αναστολή εκτόξευσης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και της διαδικασίας εμπλουτισμού ουρανίου στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας αυτής, σε συνδυασμό με την ανακοινωθείσα επιστροφή επιθεωρητών του ΔΟΑΕ, και θέτει εν αμφιβόλω τις εν εξελίξει προσπάθειες της Διεθνούς Κοινότητας να πείσει την Πιονγκγιάνκ να επιστρέψει στις εξαμερείς διαπραγματεύσεις σχετικά με το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Καλούμε την κυβέρνηση της Βορείου Κορέας να μην πραγματοποιήσει τα σχέδιά της αυτά και να αποδείξει έμπρακτα τον σεβασμό της για τις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και την ειλικρινή της βούληση να εργασθεί για την ειρήνευση και την σταθεροποίηση της κορεατικής χερσονήσου».