«Όσοι δεν ψήφισαν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και με την πράξη τους δεν δείχνουν ότι έχουν αλλάξει απόψεις δεν μπορούν να είναι στη Νέα Δημοκρατία» δήλωσε ο βουλευτής Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Σπηλιωτόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. «Ο κόσμος δεν αντέχει άλλα χαράτσια, δηλαδή πρέπει να μπορούμε σε μια άλλη λογική να δούμε αυτό τo τεράστιο, το σπάταλο, το αντιπαραγωγικό κράτος, πώς μπορούμε να το μικρύνουμε, πώς μπορούμε να συγχωνεύσουμε οργανισμούς, πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη τεράστια δημόσια περιουσία. Δεν είναι δυνατό κάθε φορά που υπάρχει μαύρη τρύπα να την πληρώνουν οι φορολογούμενοι με έκτακτα χαράτσια είναι "μπαμπεσιά» του κράτους"» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

«Εγώ δεν είμαι από αυτούς που λένε ότι χρήματα υπάρχουν. Προφανώς και όποιος τάζει λαγούς και πετραχήλια την εποχή μας, χωρίς να λέει που τα βρίσκει τα λεφτά, θεωρώ ότι είναι φθηνός λαϊκιστής, ένας φθηνός δημαγωγός. ο κόσμος έχει αρκετά αφυπνιστεί και θέλει λύσεις» τόνισε.

«Κάθε φορά που λέμε θα καταργήσουμε αυτό πρέπει να λέμε και από πού θα βρούμε τα χρήματα. Γι' αυτό εγώ μίλησα για οργανισμούς, γι' αυτό κάθε φορά μιλάω για συγκεκριμένες εξυγιάνσεις οργανισμών και πολλές φορές προκαλώ και ενοχλώ ακόμα και τους "εργατοπατέρες" που πρόσκεινται στη ΝΔ. Δεν αναφέρομαι στους συνδικαλιστές. Αναφέρομαι στους εργατοπατέρες που χρόνια κάθονται και στο όνομα δήθεν μιας εκπροσώπησης παρασιτούν» είπε μεταξύ άλλων.
 
Για την ημερομηνία των εκλογών ο κ. Σπηλιωτόπουλος είπε: «Έχουμε μπει σε προεκλογική τροχιά. Εκλογές δεν έχει σημασία αν θα γίνουν μια βδομάδα νωρίτερα ή μια βδομάδα αργότερα. Εκλογές θα γίνουν περί τα τέλη Απριλίου – αρχές Μαΐου. Η αίσθηση η δική μου είναι ότι εκλογές πρέπει να γίνουν γιατί εκτός όλων των άλλων η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου έχει ολοκληρώσει τους στόχους για τους οποίους είχε σχηματιστεί. Και για έναν ακόμη λόγο γιατί πρέπει να γυρίσουμε σελίδα. Ο καθένας να πάρει την απόφαση του πως θέλει να πορευτούμε την επόμενη μέρα. Να σταματήσουν οι διχόνοιες, οι συγκρούσεις, οι βιαιοπραγίες, οι λεηλασίες και η διάλυση του κέντρου της Αθήνας. Να αναλάβουμε ο καθένας τις ευθύνες μας και τα κόστη που μας αναλογούν. Να κυβερνηθεί ο τόπος, να πάμε πιο πέρα».
 
Για την επιστροφή των διαγραφέντων στη Νέα Δημοκρατία ανέφερε: «Το προσκλητήριο που έχει κάνει ο Αντ. Σαμαράς αφορά τους πάντες, με μία όμως βασική αρχή ότι συμφωνούν στη φυσιογνωμία της παράταξης μας. Η φυσιογνωμία της ΝΔ είναι δεδομένη. Δεν υπάρχουν βουλευτές δύο ταχυτήτων. Όλοι όσοι θέλουν Ευρώπη, Ευρώ Δημοκρατία, Κοινοβουλευτισμό, Ελεύθερη Οικονομία και μικρότερο Κράτος χωρούν στη ΝΔ τώρα. Όσοι δεν ψήφισαν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και με την πράξη τους δεν δείχνουν ότι έχουν αλλάξει απόψεις δεν μπορούν να είναι. Υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν αλλάξει άποψη».
 
Για το κόμμα του Πάνου Καμμένου ο κ. Σπηλιωτόπουλος σχολίασε: «Η δημιουργία κομμάτων στα πλευρικά μας συστήματα δεν είναι ευχάριστη και προφανώς εμποδίζει την όσο το δυνατόν ταχύτερη ανάπτυξη μιας αυτοδύναμης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Έχουμε να παλέψουμε δηλαδή πολύ πιο δύσκολα και πολύ πιο δυνατά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς πρέπει να ασχολούμαστε παρά μόνο με τον εαυτό μας. Εμείς σε αντίθεση με αυτούς έχουμε συγκεκριμένες ρεαλιστικές προτάσεις, μιλάμε με αλήθεια, με τόλμη και όσο εμφανιζόμαστε αποτελεσματικοί σε μια περίοδο όπου το επιθυμεί ο κόσμος τόσο θα ξεπερνάμε τις δυσκολίες και θα δημιουργήσουμε αυτοδυναμία».
 
Για την αυτοδυναμία ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι «πιστεύουμε ότι σχηματίζουμε κάθε μέρα που περνάει ανάλογα με τον τρόπο που θα πολιτευτούμε, πόσο συνεπείς και σοβαροί θα είμαστε, πλειοψηφικό αυτοδύναμο ρεύμα. Με την αυτοδυναμία υπηρετείται η ανάγκη σταθερότητας που μετεκλογικά έχει ανάγκη ο τόπος δηλαδή η ομαλότητα για να επιτύχουμε στην οικονομία».