Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζουν οι σχέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γιάννη Ραγκούση, οι οποίες εδώ και αρκετούς μήνες δεν ήταν καλές. Τελευταίο «επεισόδιο» η στάση του κ. Ραγκούση στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο με αφορμή το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ταξί.

Ο Ευ. Βενιζέλος- λένε συνεργάτες του, δεν είδε με καθόλου καλό μάτι τη σύγκρουση του κ. Ραγκούση με Βορίδη- Ρέππα και την πλειοψηφία των μελών του υπουργικού και κυρίως την αποχώρησή του από τη συνεδρίαση. Κινήσεις για τις οποίες δεν είχε ενημερώσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επιπροσθέτως συμφωνεί με την πολιτική Ρέππα την οποία υιοθέτησε ο κ. Βορίδης…

Από το επιτελείο του κ. Βενιζέλου δεν έχει περάσει απαρατήρητο ότι ο Γ. Ραγκούσης δεν ακολούθησε τον Α. Λοβέρδο και μάλιστα όταν αυτός ανακοίνωσε τη συμπόρευσή του με τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κράτησε αποστάσεις από την «πράσινη τρόικα», εμμένοντας ως το τέλος να μην κάνει δήλωση στήριξης, σε αντίθεση με την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Ηλία Μόσιαλο.

Αμέσως μετά, ο Γ. Ραγκούσης δημιούργησε το «Ρεύμα ανανέωσης της δημοκρατικής παράταξης» και στη συνέχεια την ιστοσελίδα Proxorame.gr ως τόπο ηλεκτρονικής διαβούλευσης. Ούτε αυτό πέρασε απαρατήρητο, όπως και το σύνθημά του «Προχωράμε» που έρχεται σε αντίθεση με το «Αρχίζουμε» του Ευ. Βενιζέλου.

Λέγεται ότι ο Ευ. Βενιζέλος έχει δεχθεί εισηγήσεις από συνεργάτες του να πάρει μέτρα ώστε να βάλει φρένο στην δραστηριότητα του Γ. Ραγκούση. Προς το παρόν, ο κ. Βενιζέλος αποκρούει αυτές τις εισηγήσεις επιμένοντας στην ανάγκη συστράτευσης όλων των δυνάμεων. Αναμφίβολα όμως πρόκειται για μια σύγκρουση που έχει μέλλον και… μεγάλο ενδιαφέρον.

Θέμης Δαγκλής