«Η ανάγκη να μετακινηθεί η πολιτική προς προοδευτική κατεύθυνση και η αναγκαιότητα μιας κυβερνώσας αριστεράς που βασίζεται σε κοινό πολιτικό τόπο, οδήγησαν στη συνεργασία της Δημοκρατικής Αριστεράς με τους ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, παρουσιάζοντας σήμερα την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ). Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ , απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, τάχθηκε υπέρ της πολιτικής συμμαχιών του κόμματος, υπεραμυνόμενος της συνεργασίας του με δυνάμεις που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζοντας ότι οι βουλευτές που είναι πλέον μέλη της ΚΟ του κόμματός του «είχαν μια παρουσία ευθύνης, με αντιρρήσεις, με αμφισβήτηση στην ασκούμενη πολιτική».

Πρόσθεσε, δε, ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές δεν προσέρχονται σε συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ από ιδιοτελή επιλογή, αν ήθελαν να υπηρετήσουν το ευκαιριακό θα το είχαν κάνει προς άλλες κατευθύνσεις. «Η συμμετοχή τους στη ΔΗΜΑΡ στηρίζεται σε πολιτική επιλογή και αντιστοιχείται με όσα παλεύει η Δημοκρατική Αριστερά».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη συνεργασία θα πάει πιο μακριά από τις εκλογές, επισημαίνοντας ότι «η συγκρότηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναφέρεται στον κοινό πολιτικό τόπο, στην κοινή πολιτική δράση, στην αναγκαιότητα του δημοκρατικού σοσιαλισμού προς όφελος της κοινωνίας και ανακοίνωσε ότι εντός των ημερών θα δοθεί στη δημοσιότητα το πρόγραμμα του κόμματος».

Ο κ. Κουβέλης εντωμεταξύ αναμένεται να στείλει εντός της ημέρας και την τυπική επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής. 
Μέλη της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ είναι οι: Φώτης Κουβέλης (Β' Αθηνών), Γιάννης Αμοιρίδης (Πιερίας), Οδυσσέας Βουδούρης (Μεσσηνίας), Ηλίας Θεοδωρίδης (Πέλλας), Θανάσης Λεβέντης (Αττικής), Γιάννης Μιχελογιαννάκης (Ηρακλείου), Βασίλης Οικονόμου (Αττικής), Γιώργος Παπαμανώλης (Κυκλάδων), Νίκος Τσούκαλης (Αχαΐας) και Γρηγόρης Ψαριανός (Β' Αθηνών).