«Η στρατηγική της Αυτοδύναμης Ελλάδας ανταποκρίνεται στην βαθύτερη υπαρξιακή ανάγκη των Ελλήνων» επισήμανε ο κ. Ευ. Βενιζέλος, παρουσιάζοντας επισήμως την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος κυρία Φώφη Γεννηματά. Η Φώφη Γεννηματά, δήλωσε από τη μεριά της ότι, «αναλαμβάνει σε μια στιγμή έντασης. Εφυγε από το υπουργείο Εσωτερικών εν μέσω συναισθηματικών αντιδράσεων αλλά το κενό αντισταθμίζεται από τη χαρά μας που την υποδεχόμαστε εδώ». 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είπε ακόμα ότι η κυρία Γεννηματά δεν είναι μόνο ένα πολιτικό πρόσωπο το οποίο διαμορφώθηκε μέσα από αγώνες αλλά έχει και πολλά ανθρώπινα χαρακτηριστικά και ευαισθησίες που είναι απαραίτητο να αναδειχτούν στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κρίση.

 
Η κυρία Γεννηματά επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «Η Ευθύνη μας είναι να μην  επιτρέψουμε να κυριαρχήσουν οι δυνάμεις που θέλουν να βάλουν τέλος στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Να αναδείξουμε τις προσπάθειες των δύο προηγούμενων ετών αλλά και να μιλήσουμε με ειλικρίνεια για τα λάθη και τις παραλείψεις μας. Έπειτα από το PSI δημιουργήθηκε αίσθημα ασφάλειας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η χώρα πρέπει να κάνει ένα βήμα μπροστά με όραμα και ρεαλισμό», πρόσθεσε.