«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα είναι στη Βουλή» δήλωσε η πρόεδρος του κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σήμερα και αύριο πραγματοποιεί περιοδεία στους νομούς Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Ημαθίας. «Δεν υπάρχει αξιοπιστία σε μια κυβέρνηση η οποία δηλώνει ότι θα προστατεύσει τα φυσικά πρόσωπα που αγόρασαν ελληνικά ομόλογα και τελικώς δεν το κάνει, δηλώνει ότι δεν θα φορολογηθούν οι ημιυπαίθριοι χώροι και μετά το κάνει, δηλώνει ότι θα ρυθμίσει τα δάνεια και δεν το κάνει, παρά μόνο για τα δάνεια των κομμάτων της»  δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Η κυρία Μπακογιάννη είπε ότι «οφείλουμε να προστατεύσουμε αυτή τη στιγμή το εισόδημα των Ελλήνων προχωρώντας σε διαρθρωτικές αλλαγές- και είναι αδιανόητο να προτιμάμε να κόψουμε μισθούς από το να μειώσουμε επιτέλους το κράτος και τη σπατάλη».

Παράλληλα κάλεσε τα κόμματα να ξεκαθαρίσουν πλήρως τις θέσεις και τις προτάσεις τους, λέγοντας ότι οφείλουν να είναι συγκεκριμένα και κυρίως αξιόπιστα.

Για τη Δημοκρατική Συμμαχία, επισήμανε ότι έχει καλέσει σε συνεργασία όλους εκείνους οι οποίοι θέλουν να κοιτάνε τον ελληνικό λαό στα μάτια, χωρίς να χρειαστεί να λένε άλλα πριν και άλλα μετά τις εκλογές.

Η κυρία Μπακογιάννη σχολίασε τις τελευταίες δημοσκοπήσεις λέγοντας ότι όλες έδειξαν τη Δημοκρατική Συμμαχία στη Βουλή, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι πλησιάζοντας στις εκλογές ο κόσμος θα σκεφτεί πάρα πολύ σοβαρά τι είδους Βουλή θέλει, ποιους θέλει μέσα σε αυτή τη Βουλή, ποιοι πιστεύει ότι έχουν τη σοβαρότητα αλλά και το σχέδιο να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση, θεωρώντας ότι το κόμμα της θα διεκδικήσει έναν μεγάλο αριθμό τέτοιων πολιτών.

Τέλος, σε ερώτηση για τις φωνές που ζητούν από τον πρόεδρο της ΝΔ να ενώσει όλη την κεντροδεξιά και να καλέσει να επιστρέψει στο κόμμα και την κ. Μπακογιάννη, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας απάντησε: «Αυτό απευθύνεται προς τον κ. Σαμαρά».