current views are: 1

26 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση11:24

Οικονόμου: Μονόδρομος τα κέντρα φιλοξενίας παράνομων μεταναστών

«Τα κέντρα φιλοξενίας παράνομων μεταναστών θα έχουν ισχυρό ανταποδοτικό όφελος γαι τις τοπικές οικονομίες», τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, στον «ΒΗΜΑ 99,5».  

Δημοσίευση 11:24’
αρθρο-newpost

«Τα κέντρα φιλοξενίας παράνομων μεταναστών θα έχουν ισχυρό ανταποδοτικό όφελος γαι τις τοπικές οικονομίες», τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, στον «ΒΗΜΑ 99,5».  

«Τα κέντρα φιλοξενίας παράνομων μεταναστών θα έχουν ισχυρό ανταποδοτικό όφελος γαι τις τοπικές οικονομίες», τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, στον «ΒΗΜΑ 99,5».   «Το θέμα της δημιουργίας χώρων φιλοξενίας για μακρά παραμονή των παράνομων παραμενόντων στη χώρα μας αλλοδαπών, είναι μονόδρομος.  

Υπήρξε ένας σχεδιασμός για μεγάλο χρονικό διάστημα ως προς το θέμα της λαθρομετανάστευσης, υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο που έχει υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είμαστε υποχρεωμένοι αυτό το εθνικό σχέδιο που εμείς συντάξαμε και εμείς το στείλαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση , να το εφαρμόσουμε.  

Όταν συλλαμβάνεται κάποιος αλλοδαπός ο οποίος έχει έρθει στη χώρα μας παράνομα, αυτός –κατά βάσην- δεν έχει διαβατήριο, άρα δεν ξέρουμε ποιός είναι. Και αφού δεν ξέρουμε ποιός είναι, δεν μπορεί να απελαθεί. Διότι βασική προϋπόθεση για να απελαθεί κάποιος είναι να αναγνωριστεί πρώτα τίνος κράτους είναι υπήκοος.  

Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα σύνορά μας ελεύθερα και όσοι έρχονται στην Ελλάδα, διότι αυτό αυτομάτως θα σημαίνει ότι η Ελλάδα εκδιώκεται από τη συνθήκη Σένγκεν και από την ΕΕ, διότι δεν τηρεί στοιχειωδώς τις υποχρεώσεις της έναντι των άλλων εταίρων.  

Δεν θα δημιουργηθεί χώρος μόνο στην Κοζάνη για αυτούς τους 1.000 αλλά σήμερα, όπως γνωρίζετε, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έχει καλέσει όλους τους περιφερειάρχες, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα αυτό και οι περιφερειάρχες σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ο καθένας για την  περιοχή του,  να μας υποδείξει έναν κατάλληλο χώρο. Ένα κέντρο κράτησης ανά περιφέρεια.  

Αυτοί οι χώροι θα έχουν καταρχήν υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας για την περίφραξη, θα φρουρούνται με ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα πληρούν βασικές προϋποθέσεις από πλευράς καταλληλότητας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν από τη χώρα μας αλλά και από τα άλλα Ευρωπαϊκά Κράτη καθοριστεί.

Θα υπάρχει υγειονομική περίθαλψη και για τις τοπικές κοινωνίες θα έχει ένα ισχυρό ανταποδοτικό όφελος. Διότι , 1.000 άτομα , για παράδειγμα, αν υπολογίσουμε ότι ένα άτομο θέλει κατά μέσο όρο 20 ευρώ την ημέρα για φαγητό, για διοικητική υποστήριξη , εν πάσει περιπτώσει για τη λειτουργία όλου αυτού του χώρου , είναι 20.000 ευρώ την ημέρα, είναι 600.000 ευρώ το μήνα σε μία τοπική κοινωνία στην Κοζάνη.  

Όλα τα λεφτά τα παίρνουμε από την κοινότητα, διότι η κοινότητα αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή διαχειρίζεται το 80% ως 90% των παράνομα εισερχομένων αλλοδαπών για την Ευρώπη και ως εκ τούτου, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, μέσα από τα Ταμεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μας διαθέτει τα απαιτούμενα κονδύλια.  

Οι προδιαγραφές κατασκευής αυτών των χώρων θα είναι υψηλές, και μάλιστα θα έχουν και τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεδομένου ότι 100% η χρηματοδότηση θα προέρχεται από κοινοτικά κονδύλια», πρόσθεσε.


σχετικα αρθρα