Επίθεση κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξεπέλυσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος τόνισε ότι ετοιμάζονται να πάρουν νέα μέτρα τον Ιούνιο, θέλοντας να παρουσιάσουν την Αριστερά ως «παλαβή και μηδενιστική». «Πηγαίνουμε σε εκλογές όπου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θέλουν να κρύψουν το μνημόνιο. Τον Ιούνιο ετοιμάζονται να πάρουν μέτρα 16 δισ. που θα τα πληρώσουν και πάλι οι ασθενέστεροι και επειδή φουσκώνει η αριστερά, παρά τη διαίρεση της που είναι επιζήμια, θέλουν να εμφανίσουν την αριστερά ως "παλαβή" και μηδενιστική με τη συνδρομή δυνάμεων όπως ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλος που δεν έχει ούτε μια βιομηχανία» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, μίλησε και για αναγκαία αλλαγή πολιτικών συσχετισμών σε Ελλάδα και Ευρώπη. «Η θέση μας είναι ότι θέλουμε ριζικές αλλαγές και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη αλλά την Ελλάδα εντός Ευρώπης και επικρίνουμε την πολιτική του μνημονίου που ακολουθεί η κοινοπραξία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ διότι μας οδηγεί μέσω της ύφεσης στην αύξηση του χρέους και στη χρεοκοπία την ώρα που βολεύει τους δανειστές μας. Διαφωνούμε ρητά και κατηγορηματικά με τη θεωρεία του μονόδρομου και του "σφάξε με αγά μου να αγιάσω" που εκπροσωπούν πολιτικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Είναι εφικτή μια άλλη πολιτική και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να γίνου αλλαγές των συσχετισμών, αλλαγή των πλειοψηφιών. Δεν επιθυμούμε την έξοδο από το ευρώ γιατί αυτό θα ήταν επιζήμιο για τον ελληνικό λαό» είπε.

«Οι φωνές πληθαίνουν και στην Ευρώπη που εναντιώνονται σ' αυτόν τον "πολιτικό ζουρλομανδία" που έχει εγκαθιδρύσει η Μέρκελ και παράγει τεράστια κοινωνική οπισθοδρόμηση και ύφεση ιδιαίτερα στον ευρωπαϊκό νότο. Αυτά δεν τα λένε μόνο αριστεροί αλλά σχεδόν η μισή Ευρώπη και άλλες φωνές όπως ο Κρούγκμαν, ο Στίγκλιτς, ο Ολάντ. Η ίδια η Μέρκελ παραδέχεται ότι μια ασύντακτη χρεοκοπία της Ελλάδας -κάτι το οποίο εμείς φυσικά και δεν επιθυμούμε- θα είχε τεράστιο κόστος για την ευρωζώνη, τουλάχιστον 1 τρισ. ευρώ» επεσήμανε.

Για τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, ο κ. Παπαδήμούλης τόνισε: «Είχαμε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή με δηλώσεις μας, ότι λέμε "ναιΙ" στις ειρηνικές μορφές διαμαρτυρίας και "ΟΧΙ" στη βία και τους προπηλακισμούς, μακριά από επεισόδια αυτήν την ήμερα. Διότι είχαμε επισημάνει ότι συγκεκριμένες οργανώσεις της άκρας δεξιάς θα επιχειρούσαν να κάνουν τέτοια πράγματα. Αυτό που χθες ζήσαμε ήταν μια εικόνα τρομακτικής αστυνομοκρατίας, ελάχιστος κόσμος που δεν νομίζω ότι τιμά το πνεύμα των αγώνων του λαού για την εθνική ανεξαρτησία και το μήνυμα της 25ης Μαρτίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια δύναμη μαχητικής αντιπολίτευσης απέναντι σ' αυτή την πολιτική του μνημονίου και των νεοφιλελευθέρων επιλογών. Μια δύναμη ρεαλιστικών προοδευτικών εφαρμόσιμων προτάσεων και δημοκρατικής ομαλότητας».