Την ανάγκη ύπαρξης ενός πλαισίου κοινωνικής προστασίας των ανέργων, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, κατά τη σημερινή συνάντησή του με νέους ανέργους, στο πλαίσιο των επαφών του με στρώματα του πληθυσμού. Ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για διάλυση του κοινωνικού ιστού και καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων προσθέτοντας ότι μεγάλα στρώματα της κοινωνίας πλήττονται βαρύτατα και επισήμανε ότι είναι ανάγκη και πρωταρχικό μέλημα να υπάρξει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας και μέτρα προστασίας των ανέργων, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, με δεδομένο, ότι οι νέοι άνθρωποι είναι οι τραγικοί πρωταγωνιστές στα ποσοστά της ανεργίας.

Ο νέος εργαζόμενος σήμερα, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, καταφέρνει να επιβιώνει χάρη στην οικονομική βοήθεια που παίρνει από την οικογένεια επισημαίνοντας, ότι η πλήρης ανυπαρξία κρατικής κοινωνικής πολιτικής, επιδεινώνει το πρόβλημα, είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Το επιχείρημα πως αιτία της υψηλής ανεργίας είναι η έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων δεν ευσταθεί, είπε ακόμα, γιατί οι νέοι εργαζόμενοι διαθέτουν δεξιότητες και γνώσεις πολύ περισσότερες από αυτές που χρειάζονται για να εκτελέσουν αποτελεσματικά την εργασία τους. Παράλληλα τόνισε ότι η νέα γενιά, βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κοινωνικό ζήτημα με πολλαπλές διαστάσεις, δημογραφικές, πολιτισμικές, κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές.