Βαρύτατους υπαινιγμούς κατά του υπουργού Υποδομών, Μάκη Βορίδη, έκανε ο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης, με αφορμή τη συζήτηση, με την διαδικασία του επείγοντος, του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών ταξί. Ο κ. Ροντούλης είπε ότι «υπάρχουν υπουργοί που πρέπει να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, αλλά η Βουλή πρέπει να κάνει τη καθαρή δουλειά». Δεν κατονόμασε πρόσωπα, ενώ πρότεινε να αποσυρθούν όλοι οι βουλευτές για να μην ψηφιστούν, όπως είπε, «τα νομοσχέδια με φωτογραφικές διατάξεις».

Η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Βάσω Παπανδρέου, χαρακτήρισε «απαράδεκτα» τα υπονοούμενα του κ. Ροντούλη και του ζήτησε να ανακαλέσει.

«Είναι απαράδεκτο αυτό που είπατε. Πρέπει να ανακαλέσετε. Δεν μπορεί να κατηγορείτε την κυβέρνηση και να μιλάτε για υπουργούς που κάνουν βρώμικη δουλειά και εμείς κάνουμε τη καθαρή δουλειά. Να μην βρίζετε. Δημοκρατικό είναι να μιλάτε με επιχειρήματα και να μην βρίζετε», είπε.

Ωστόσο ο κ. Ροντούλης όταν κλήθηκε από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να κατονομάσει είπε «δείχνοντας» τον κ. Βορίδη: «Είναι αυτοί που όταν ήταν σε άλλο κομματικό σχηματισμό, καυτηρίαζαν αυτές τις τακτικές και τώρα, υπό το πρόσχημα νεοφιλελεύθερων προταγμάτων, αποδέχονται τέτοιου είδους πρακτικές».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών, υπεραμύνθηκε της διαδικασίας, τονίζοντας ότι το 90% του νομοσχεδίου αφορά μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας και πρέπει να ψηφιστούν μέχρι τέλη Μαρτίου. «Τα άλλα, με τις βρώμικες δουλειές, τα αντιπαρέρχομαι μάλλον ως ασήμαντα» είπε με νόημα.

Την στήριξη του στον υπουργό Υποδομών εξέφρασε ο εισηγητής της ΝΔ Μιχάλης Παπαδόπουλος, κάνοντας λόγο για «προεκλογικά παιχνίδια» και επιτέθηκε όχι μόνο στον κ. Ροντούλη αλλά και στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Πάνο Μπεγλίτη, Κώστα Γείτονα και Γιάννη Διαμαντίδη, που είχαν αντιδράσει στη διαδικασία του επείγοντος και είχαν υποστηρίξει ότι νομοσχέδιο περιέχει «ρουσφετολογικές ρυθμίσεις».

Από τον πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσιρώνης έθεσε στην Επιτροπή το πλαίσιο της πρότασης του κόμματός του, λέγοντας: «Επί της αρχής συμφωνούμε, ζητάμε όμως αύξηση συντελεστή για να βγουν νέες άδειες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και τουριστικές περιοχές. Γενικά για την περιφέρεια πρέπει να το δούμε ανά περιοχή».

Αλλά και οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ Απόστολος Νάνος και του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, έκαναν λόγο για «φωτογραφικές διατάξεις», ενώ αναφερόμενοι στη διαδικασία του επείγοντος με την οποία συζητείται το νομοσχέδιο, με την οποία διαφωνεί και το ΠΑΣΟΚ, μίλησαν για διαδικασίες που υποβαθμίζουν το ρόλο του Κοινοβουλίου.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή σε δεύτερη ανάγνωση και το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα.

Πάντως, ο κ. Βορίδης εμφανίστηκε ανοιχτός σε βελτιωτικές αλλαγές «μέσα από το διάλογο, τον οποίο θα συνεχίσουμε μέχρι την τελευταία στιγμή».

«Υπάρχουν επιμέρους ζητήματα για να ρυθμιστούν. Αυτό είναι το νόημα του διαλόγου και το έκανε το υπουργείο στον διάλογο του με τους εταίρους προσπαθώντας να βρει τη χρυσή τομή» δήλωσε ο υπουργός.