Άμεση ήταν η αντίδραση της Ελλάδας στην είσοδο της τουρκικής φρεγάτας στα ελληνικά χωρικά ύδατα, τις παραμονές της εθνικής επετείου όπως τόνισε ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενημερώνοντας την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας, «η τουρκική φρεγάτα σε κάποια στιγμή αισθάνθηκε στο σβέρκο της, το χνώτο των ελληνικών αεροπλάνων και φρεγατών» καθώς στο Αιγαίο, «δεν κουνιέται κουνούπι χωρίς να ενεργοποιείται το σύστημα αποτροπής»

Ο κ. Αβραμόπουλος, απέδωσε το περιστατικό σε «εσωτερικό πρόβλημα της Τουρκίας», καθώς όπως υποστήριξε «το αν ενεργούν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μόνες τους χωρίς να ενημερώνουν την πολιτική τους ηγεσία, είναι δικό τους πρόβλημα».

Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας ενημέρωσε την Επιτροπή και για τα στρατόπεδα που θα χρησιμοποιηθούν για την φιλοξενία των παράνομων μεταναστών, υποστηρίζοντας ότι το ΥΕΘΑ δεν φέρει ευθύνη για την επιλογή των χώρων, αλλά ανταποκρίνεται σε αιτήματα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και των Περιφερειαρχών.