Μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσδιόρισε, σύμφωνα με πληροφορίες, τις εκλογές στις 6 Μαΐου, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε επιτροπή αξιολόγησης υποψηφιοτήτων. Στην επιτροπή συμμετέχουν οι Β. Έξαρχος, Β. Αργύρης, Β. Γερανίδης, Κ. Ασκούνης, Γ. Σγουρός Γ. Γαζή και Μ. Αναγνωστοπούλου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει κάνει λόγο για ανανέωση των ψηφοδελτίων του Κινήματος κατά 60%.

Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε τη συγκρότηση Επιτροπής Προγράμματος και περιέγραψε τα χαρακτηριστικά της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής. Την Παρασκευή 6 Απριλίου, προγραμματίζεται η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, ενώ πιθανότατα θα υπάρξει και νέα σύγκλησή του εντός της Μ. Εβδομάδας, προκειμένου να επικυρωθούν τα ψηφοδέλτια του κόμματος. 

«Το κεντρικό δίλημμα συνίσταται στο πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος και όχι στο σχήμα διακυβέρνησης», υπογράμμισε,  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξει μετάβαση από το Μνημόνιο σε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε επίσης ότι εάν οι διαρθρωτικές αλλαγές, «θα είχαμε αποφύγει τα οριζόντια μέτρα». Στο πλαίσιο της οργανωτικής προετοιμασίας του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για ενότητα, ανανέωση και αξιοκρατία, ενώ αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα. Απόψε αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα του γραμματέα Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ. Θα υπάρξει επίσης και ειδικό οργανωτικό σχήμα για το Λεκανοπέδιο Αττικής και τη Θεσσαλονίκη, ενώ συμφωνήθηκε η διεξαγωγή τεσσάρων συγκεντρώσεων της νεολαίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο.