Με επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, θέτει το ζήτημα της αγοράς στρατιωτικού εξοπλισμού στην «χρεοκοπημένη Ελλάδα». Ο κ. Παπαδημούλης έθεσε το ερώτημα αν η κυβέρνηση σκοπεύει να «παγώσει» την παραγγελία υποβρυχίων και φρεγατών που επιβαρύνουν υπέρογκα τον προϋπολογισμό του κράτους.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «παράλογο φαινόμενο» μια σχεδόν χρεωκοπημένη χώρα, όπως η Ελλάδα να ξοδεύει δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς έπειτα και τις καταγγελίες ότι το Υπουργείο Άμυνας  σχεδιάζει την αγορά έξι φρεγατών κόστους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται δημοσιεύματα ξένου Tύπου που χαρακτηρίζουν την Ελλάδα, μια από τις καλύτερες αγοράστριες χώρες στρατιωτικών εξοπλισμών στην Ευρώπης την ίδια ώρα που περικόπτονται άγρια και μονομερώς μισθοί, συντάξεις, κοινωνικό κράτος και ρωτά την κυβέρνηση αν σκοπεύει να «παγώσει» την παραγγελία των δύο υποβρυχίων που επιβαρύνουν υπέρογκα τον προϋπολογισμό του κράτους, δεδομένης και της πρόσφατης καταδίκης της Ferrostaal στη Γερμανία για τις μίζες που επί σειρά ετών παρείχε σε Έλληνες και Πορτογάλους αξιωματούχους για την παραγγελία υποβρυχίων.

Σύμφωνα με στοιχεία του βουλευτή, την περίοδο 2006-2010 η Ελλάδα απορρόφησε το 15% των εξαγωγών όπλων της Γερμανίας και το 12% της Γαλλίας και ρωτά την κυβέρνηση γιατί, αντί να πετσοκόβει συνεχώς μισθούς και συντάξεις και να κατεδαφίζει το κοινωνικό κράτος (υγεία - εκπαίδευση), δεν προχωράει σε ακύρωση των υφιστάμενων συμβάσεων για εξοπλιστικά προγράμματα.