«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την πολιτική των εξαιρέσεων» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, αναφερόμενος στην απελευθέρωση των ταξί.  Για το νομοσχέδιο Βορίδη, τόνισε ότι επιτρέπει την υπερσυγκέντρωση αδειών και δεν απελευθερώνει το επάγγελμα ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθούν νέες άδειες, αλλιώς δεν πρόκειται για άνοιγμα επαγγέλματος. Μιλώνατς στην τελόραση του ΣΚΑΙ ο κ. Ραγκούσης επεσήμανε επίσης ότι πρέπει να δοθούν άδειες για τις ειδικές μισθώσεις των εννιαθέσεων βαν. 

Σημείωσε δε ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται το καθεστώς της μαύρης φοροδιαφυγής, με τις άδειες των ταξί.  Ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ότι το νομοσχέδιο για τα ταξί έγινε με μικροκομματικά κριτήρια. 

Ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβε ότι υπάρχει το ερώτημα για το πολιτικό σύστημα της χώρας αν θα εφαρμόσει τον κανόνα ή θα προχωρήσει σε εξαίρεση. 

Πάντως, συμπλήρωσε πως εάν προχωρήσει σε αλλαγές στο σχέδιο νόμου ο Μάκης Βορίδης, θα συγκρουστεί με τους ιδιοκτήτες ταξί. 

Ο κ. Ραγκούσης εκτίμησε ότι «όσο βάζαμε τα προβλήματα από το χαλί φτάσαμε στη χρεοκοπία». Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές, είπε ότι θα ήταν «ευχής έργον» να σχηματιστεί μία κυβέρνηση που εκτός από τα δύο μεγάλα κόμματα, να έχει και κεντροαριστερές δυνάμεις. 

Για το ενδεχόμενο αύξησης της θητείας είπε ότι οι όποιες εξαγγελίες θα γίνουν μετά τις εκλογές, λέγοντας ότι «προβληματισμός υπάρχει, πρόβλημα δεν υπάρχει». 

Ακόμα τόνισε ότι χρειάζεται αλλαγή του πολιτικού συστήματος και του εκλογικού νόμου. 

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Δήμος, ΓΓ του ΣΑΤΑ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν είμαστε πολιτικά φιλαράκια της ΝΔ» και τόνισε ότι ο κλάδος τους είναι ήδη απαξιωμένος οικονομικά. Πάντως εκτίμησε ότι θα επικρατήσουν οι ψύχραιμες φωνές που θα δουν το ζήτημα. 


Πηγή: Σκαι