Ο σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας  Ψυχάρης  επισκέφθηκε σήμερα τον  Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και συζήτησε μαζί του για και τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και το σπουδαίο το κοινωνικό έργο που επιτελεί η εκκλησία υποστηρίζοντας  τα άτομα και  τις  οικογένειες που πλήττονται καθημερινά από τη σημερινή δραματική κατάσταση.
Επίσης ο κ. Ψυχάρης  έθεσε στον Μακριότατο ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αθήνα, το θέμα της λαθρομετανάστευσης. Το ζήτημα αυτό έχει πολλές  διαστάσεις και ο τρόπος αντιμετώπισης του πρέπει να γίνει με γνώμονα το  κοινωνικό καλό και το σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Ψυχάρης δήλωσε:

«Ήταν μεγάλη μου χαρά και τιμή να με δεχθεί ο Μακαριότατος προκειμένου να ενημερωθώ για το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Ένα έργο που το βλέπουμε όλοι καθημερινά με τα μάτια μας. Η Εκκλησία αγκαλιάζει με στοργή χιλιάδες συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά τους. Προσωπικά στέκομαι αρωγός στο θεάρεστο αυτό έργο και θα προσπαθήσω με κάθε τρόπο να συνδράμω σε αυτό. Ταυτόχρονα μου  έδωσε τη δυνατότητα να συζητήσω μαζί του το μείζον ζήτημα που αφορά την Αθήνα και τους κατοίκους της. Το πρόβλημα  της λαθρομετανάστευσης . Είναι ένα ζήτημα που συνδέεται άμεσα με την ασφάλεια των πολιτών και το επίπεδο ζωής τους. Παράλληλα όμως είναι ένα θέμα που πρέπει να το προσεγγίσουμε και με την απαραίτητη ανθρωπιά και ευαισθησία. Η πολιτεία πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα και να κινηθεί επιτέλους αποτελεσματικά. Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο»