«Η προεκλογική περίοδος θα είναι περίοδος εργασίας για την κυβέρνηση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής και πρόσθεσε ότι «βασική επιδίωξη είναι να διαμορφώσουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τη νέα κυβέρνηση». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε να εννοηθεί ότι εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις για την ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών τονίζοντας ότι, «μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, είναι μια καλή πρόβλεψη για διάλυση της Βουλής». 

Ο κ. Καψής τόνισε ότι είναι φυσιολογικό να υπάρχουν τριβές κατά την προεκλογική περίοδο υπογραμμίζοντας ότι «παρά αυτές πρέπει να προχωρήσουμε στις μνημονιακές δεσμεύσεις μας και όλοι, οι υπουργοί, ο πρωθυπουργός και τα κόμματα, κρινόμαστε από τον λαό».

Αναφερθείς στην ένταση που υπήρξε από την ανακοίνωση για πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων στα ΕΛΤΑ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση καλύπτεται από τη χθεσινοβραδυνή ανακοίνωση του Μάκη Βορίδη. Για το ζήτημα των Ταξί απάντησε ότι «ο,τιδήποτε γίνεται ή θα γίνει, γίνεται σε συνεννόηση με τους εταίρους». 

Για τις αντιρρήσεις των περιφερειαρχών σχετικά με τους «χώρους φιλοξενίας» των παράνομων μεταναστών τόνισε ότι το Μέγαρο Μαξίμου και ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι σε στενή συνεργασία, ώστε να προχωρήσει το γρηγορότερο το σχέδιο της κυβέρνησης.