Σε συνένετυξή του στο ΒΗΜΑ FM, ο βουλευτής της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την δημοσκοπική άνοδο της Νέας Δημοκρατίας, αν και «σημασία έχει να κοιτάμε πως θα κόψουμε πρώτοι το νήμα και όχι τί κάνουν οι άλλοι», όπως δήλωσε.
Ερωτηθείς για το αν η ΝΔ είναι «ανοιχτή» σε συνεργασία με την Δημοκρατία Συμμαχία ή με νέα πρόσωπα, ο βουλευτής απάντησε ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε ένα προσκλητήριο. Στο προσκλητήριο αυτό συσπείρωσης όλων των δυνάμεων που υπηρετούν μια ενωμένη και μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη χωρούν όλοι όσοι πιστεύουν στην φιλελεύθερη οικονομία.

Όσον αφορά στις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ, ο κ. Σπηλιωτόπουλος, διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται ο Αντώνης Σαμαράς να ανακοινώσει, ως κυβέρνηση, νέα μέτρα χωρίς να εξηγήσει στους πολίτες τους πραγματικούς λόγους που αυτά πρέπει να ληφθούν, ενώ σημείωσε τις «ομοιότητες» της ΝΔ με την Αριστερά στα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σπηλιωτόπουλος ανέφερε: «Εγώ είμαι της άποψης ότι αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία, όπως αποτυπώνεται δημοσκοπικά, είναι στη πρωτοπορία των πολιτικών συσχετισμών. Η πρωτοπορία μπορεί να γίνει και πλειοψηφικό ρεύμα εάν, η Νέα Δημοκρατία, με πειστικό, ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο προτείνει συγκεκριμένες και κοστολογημένες λύσεις και πείσει τους πολίτες ότι μ αυτόν τρόπο μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα.

Δεν πρέπει να κοιτάμε ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, ούτε ποιοί τρέχουν πίσω από μας. Όταν ξεκινάει η τελική ευθεία πρέπει να κοιτάει, όπως ο δρομέας, πως θα κόψει πρώτος το νήμα».

Σχετικά με την Αριστερά και τις επιθέσεις που εξαπολύει ενίοτε η μία πλευρά προς την άλλη ο βουλευτής της ΝΔ τοποθετήθηκε ξεκάθαρα: «Με την Αριστερά δεν μας χωρίζει η διάγνωση του προβλήματος της χώρας. Στη διάγνωση η στο ευχολόγιο είμαστε στην ίδια όχθη. Προφανώς θέλουμε καλύτερες μέρες, προφανώς θέλουμε μεγαλύτερους μισθούς καλύτερη ποιότητα ζωής περισσότερες αυξήσεις. Το πρόβλημα που μας χωρίζει με τη αριστερά  είναι η θεραπεία. Η διάγνωση  έχει γίνει. Από κει και πέρα ποιό είναι το επόμενε βήμα. Ποιό είναι το επόμενο στάδιο της θεραπείας. Ποιά θα είναι η επόμενη σελίδα που θα ακολουθήσει.

Τι ακριβώς προτείνει η Αριστερά την επόμενη μέρα. Αυτά δεν τα ακούμε  Ακούσαμε μόνο την περιγραφή του προβλήματος . Δεν ακούσαμε τίποτα για τις λύσεις. Ε δεν μπορούμε να πηγαίνουμε συνεχώς με τη λογική της έκπληξης -  kinder Ψηφίστε μας και θα δείτε».

«Πρέπει να πούμε ότι τον Ιούνιο, αν πρέπει να βρεθούν αυτά τα χρήματα, από που θα τα βρούμε. Δεν είναι απαραίτητο τα χρήματα να βρίσκονται μόνο από οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων. Χρήματα μπορούν να βρεθούν από συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις, από συγκεκριμένη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, από συγκεκριμένες συγχωνεύσεις δημόσιων οργανισμών» κατέληξε.