θέμα των διαγραμμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, δεν συζητήθηκε στο χθεσινό Πολιτικό Συμβούλιο. Ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έκανε καμία αναφορά, ούτε και κανένας άλλος. Ίσως γιατί έχουν πάρει το μήνυμα ότι είναι μια καυτή πατάτα που αφορά αυτοπροσώπως τον νέο πρόεδρο. Ο Ευ. Βενιζέλος- λέγεται, θα χειριστεί προσωπικά το θέμα συζητώντας ο ίδιος με τους διαγραφέντες και θα κρίνει κατά περίπτωση.

Με δεδομένο ότι αύριο Πέμπτη ο κ. Βενιζέλος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο- πρώτο ταξίδι ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πιθανολογείται ότι οι συναντήσεις με τους διαγραφέντες θα πραγματοποιηθούν (στην πλειονότητά τους αν όχι όλες) την προσεχή εβδομάδα και σίγουρα ως την επόμενη Παρασκευή 6 Απριλίου, οπότε ενδεχομένως να κλείσει η Βουλή και να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Παρά το γεγονός ότι ο Ευ. Βενιζέλος θα έχει προσωπική συνάντηση με τους διαγραφέντες, από συνεργάτες του και μη, θεωρείται βέβαιο ότι η απόφασή του θα διέπεται από κανόνες. Ουδείς πιστεύει ότι θα κρίνει με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Το τελευταίο που επιθυμεί- βλέπετε, είναι να θεωρηθεί ότι αποφασίζει με διάθεση ρεβανσισμού και ευνοιοκρατίας.

Με δυο λόγια, δεν θεωρείται πιθανό να επαναφέρει στα ψηφοδέλτια τον Δ. Καρύδη και όχι την Χρύσα Αράπογλου, τη Μιλένα Αποστολάκη και όχι τον Βασίλη Τόγια , τη Βάσω Παπανδρέου και όχι τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Και τούμπαλιν φυσικά, για όλες τις περιπτώσεις. Τα ονόματα που χρησιμοποιούνται είναι τυχαία μεν αλλά και ενδεικτικά, καθώς τα προαναφερόμενα δίδυμα ανήκουν σε ίδιες κατηγορίες.

Το ζήτημα είναι λοιπόν ποιοι θα είναι οι κανόνες και αυτό δεν το γνωρίζει προσώρας κανείς, αν και κρατούσα στην Ιπποκράτους είναι η άποψη ότι τύχη έχουν οι οκτώ βουλευτές οι οποίοι καταψήφισαν μόνο  το άρθρο για τα εργασιακά και όχι οι υπόλοιποι.

Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και μεγάλος αριθμός υπουργών, Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης, Άννα Διαμαντοπούλου, που δηλώνουν ότι οι διαγραμμένοι δεν πρέπει να γυρίσουν. Και την άποψή τους την υιοθετούν πολλοί βουλευτές οι οποίοι αισθάνονται ότι θα έχουν μεγάλο ντεσαβαντάζ  έναντι ενός αντιμνημονιακού συνυποψήφιου όταν θα οδεύσουν προς άγρα ψήφων…


Θέμης Δαγκλής