current views are: 1

28 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση08:13

Με δοκιμασμένη «συνταγή» στον προεκλογικό αγώνα η ΝΔ

Διμέτωπη αντιπαράθεση ανοίγει η ΝΔ στο δρόμο προς την κάλπη, επιδιώκοντας την υψηλότερη δυνατή εκλογική συσπείρωση, με τελικό στόχο την αυτοδυναμία –εξέλιξη την οποία η ηγετική ομάδα Σαμαρά επιμένει να θεωρεί ως στόχο εφικτό.

Δημοσίευση 08:13’
αρθρο-newpost

Διμέτωπη αντιπαράθεση ανοίγει η ΝΔ στο δρόμο προς την κάλπη, επιδιώκοντας την υψηλότερη δυνατή εκλογική συσπείρωση, με τελικό στόχο την αυτοδυναμία –εξέλιξη την οποία η ηγετική ομάδα Σαμαρά επιμένει να θεωρεί ως στόχο εφικτό.

Διμέτωπη αντιπαράθεση ανοίγει η ΝΔ στο δρόμο προς την κάλπη, επιδιώκοντας την υψηλότερη δυνατή εκλογική συσπείρωση, με τελικό στόχο την αυτοδυναμία –εξέλιξη την οποία η ηγετική ομάδα Σαμαρά επιμένει να θεωρεί ως στόχο εφικτό. Με ευρεία και πολυεπίπεδη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον Βαγγέλη Βενιζέλο αλλά και με στοχευμένη κριτική σε μικρότερα κόμματα, κυρίως προς τα δεξιά της, η ΝΔ προσβλέπει αφ’ ενός στη συγκρότηση της βάσης της και αφ’ ετέρου στην ανάσχεση των διαρροών. 

Στο επιτελείο του Προέδρου της ΝΔ παρακολουθούν τις δημοσκοπήσεις, αντιλαμβάνονται όμως και μια προσπάθεια –όχι απαραιτήτως εσκεμμένη σε όλες τις περιπτώσεις- που γίνεται στο παρασκήνιο, προκειμένου να καλλιεργηθεί κλίμα σε βάρος του δικομματισμού με κυρίαρχη επιδίωξη την αποδυνάμωση των ποσοστών της ΝΔ που, μετά την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, διατηρεί το κοινωνικό momentum.

Τα δημοσκοπικά φαινόμενα σχολίασε και ο Δ. Αβραμόπουλος, μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ, εκτιμώντας ότι «αυτές οι εκλογές θα είναι ο τάφος των δημοσκοπήσεων». 

Ανεξάρτητα πάντως από το ποσοστό του ρεαλισμού των όσων καταγράφονται στις σφυγμομετρήσεις, είναι προφανές ότι η συνολική πολιτική απαξία επηρεάζει κατά κύριο λόγο τα δύο μεγάλα κόμματα, τα οποία χρεώνονται και τις δύσκολες αποφάσεις που απορρέουν από τη νέα δανειακή σύμβαση. 

Ως εκ τούτου, είναι προφανές ότι το «πολιτικό παιχνίδι» θα κινηθεί προεκλογικά, κατά βάση, εντός των ορίων του δικομματισμού. Γι’ αυτό άλλωστε και προς περίπου ενάμιση μήνα, με αφορμή την εσωκομματική αναδιάρθρωση, ανατέθηκε ατύπως κεντρικός κομματικό ρόλος στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. 

Η «παλιά καραβάνα» της ελληνικής πολιτικής σκηνής αναμένεται να μετάσχει –με επίσημο ρόλο πλέον- στην επιτροπή εκλογικού αγώνα της ΝΔ, από κοινού με τους –«εξ οφίτσιο»- γραμματείς κόμματος και οργανωτικού, τον εκπρόσωπο του κόμματος και τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ καθώς και τους στενούς συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ κ.κ. Μουρούτη και Λαζαρίδη. 

Πάνος Ρασσιάς


σχετικα αρθρα