current views are: 21

28 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση09:05

Μια νεαρή δικηγόρος από την Πάτρα, φύλακας- άγγελος στο πολιτικό γραφείο του Βενιζέλου

Η επιλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου να τοποθετήσει την Χριστίνα Μανωλοπούλου στη διεύθυνση του Πολιτικού του Γραφείου μόνον έκπληξη δεν προκάλεσε σε όσους γνωρίζουν τη μακρόχρονη συνεργασία της νεαρής δικηγόρου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Δημοσίευση 09:05’
αρθρο-newpost

Η επιλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου να τοποθετήσει την Χριστίνα Μανωλοπούλου στη διεύθυνση του Πολιτικού του Γραφείου μόνον έκπληξη δεν προκάλεσε σε όσους γνωρίζουν τη μακρόχρονη συνεργασία της νεαρής δικηγόρου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Η επιλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου να τοποθετήσει την Χριστίνα Μανωλοπούλου στη διεύθυνση του Πολιτικού του Γραφείου μόνον έκπληξη δεν προκάλεσε σε όσους γνωρίζουν τη μακρόχρονη συνεργασία της νεαρής δικηγόρου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Η στενή τους συνεργασία μετρά χρόνια, όταν ακόμη η κυρία Μανωλοπούλου πολιτευόταν στην Πάτρα, τόπο καταγωγής και αφετηρία της πολιτικής της καριέρας.

Ο πατέρας της, Βασίλης Μανωλόπουλος, είχε πολιτευτεί με το ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα διατελώντας για αρκετά χρόνια αντιδήμαρχος της πόλης την δεκαετία του ’ 90. Μάλιστα, είχε πάρει σαφή θέση υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου στο δίπολο Βενιζέλος- Παπανδρέου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο είχε κάνει και η Χριστίνα Μανωλοπούλου πολιτευόμενη την ίδια περίοδο στην εκλογική περιφέρεια της Αχαΐας.

Αν και συγκέντρωσε ικανοποιητικό αριθμό σταυρών δεν κατάφερε να εκλεγεί, ωστόσο «κέρδισε» μια θέση στην ομάδα συνεργατών του κ. Βενιζέλου και την άκρατη εμπιστοσύνη του.

Μετά την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο Βενιζέλος την προσέλαβε νομική σύμβουλο στο υπουργείο Άμυνας, ενώ ανανέωσε τη θητεία της και στο υπουργείο Οικονομικών επί Μνημονίου και PSI.

Γρήγορα η κυρία Μανωλοπούλου έγινε ένα από τα μετρημένα στα δάχτυλα πρόσωπα εμπιστοσύνης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αναλάμβανε με τον καιρό όλο και περισσότερο καθήκοντα αναγόμενη σε μία από τις πιο αξιόπιστες συμβούλους του. Αν και το όνομα της ακουγόταν τελευταία για τη θέση της εκπροσώπου Τύπου του κινήματος, θέση που ανέλαβε τελικά η Φώφη Γεννηματά, το σενάριο αυτό δεν ευδοκίμησε καθώς και νομική σύμβουλος βρέθηκε στον σκληρό πυρήνα της ηγετικής ομάδας του Βενιζέλου.

Ως διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η νεαρή δικηγόρος αναλαμβάνει μια κομβικής σημασίας θέση, συμμετέχοντας στην ηγετική ομάδα του κινήματος και σε περίπτωση εκλογικής νίκης του Ευάγγελου Βενιζέλου οι πολιτικές προσδοκίες της θα μπορούν να γίνουν ακόμα μεγαλύτερες.

Αν και πόσο μεγαλύτερες μπορούν να γίνουν, όταν τη θέση της κατά το παρελθόν κατείχαν στο ΠΑΣΟΚ ο Αντώνης Λιβάνης, ο Νίκος Θέμελης και η Ρεγγίνα Βάρτζελη.

«Η χώρα πέρασε και συνεχίζει να περνάει μια περιπέτεια με ένα διαφορετικό στοιχείο, ότι ξεκίνησε να διαπραγματεύεται ηττημένη και τώρα έχει μια ευκαιρία να συνεχίσει την προσπάθεια την οποία ξεκίνησε. Και να συνεχίσει να πορεύεται προς αυτό που θέλει να κάνει για το μέλλον. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεχίσει να δημιουργεί και να ελπίζει. Υπάρχει και μια γενιά η οποία ήταν μέρος του, για πολλά χρόνια, της διακυβέρνησης της χώρας, που γνωρίζει τα πράγματα που δεν έγιναν κι άρα είναι δίκαιο κι έντιμο  να μείνει και να βοηθήσει» δήλωσε η 38χρονη δικηγόρος το πρωί στο BHMA FM μιλώντας με αφορμή την ανακοίνωση του ονόματός της στην ηγετική ομάδα του Κινήματος.

Η Χριστίνα Μανωλοπούλου έφυγε στα 18 της από την Πάτρα για να σπουδάσει στη Νομική Σχολή της Αθήνας. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στο Εμπορικό Δίκαιο και τις Τηλεπικοινωνίες στην Αγγλία. Ολοκλήρωσε την άσκηση της και βρέθηκε στις Βρυξέλλες να εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή εμπλουτίζοντας το βιογραφικό της, ενώ από την ηλικία των 20 ενστερνιζόταν τις ιδεολογικές απόψεις του ΠΑΣΟΚ δείχνοντας μια ιδιαίτερη προτίμηση στον πολιτικό στίβο.

Στην Πάτρα μιλούν για μια πολύ αγαπητή, ειδικά στους νέους, πολιτική παρουσία. Εξάλλου, η ίδια διατηρεί στενούς δεσμούς με την πόλη, επισκέπτεται συχνά συγγενείς και φίλους που ζουν εκεί, ενώ οι φίλα προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ κάτοικοι μιλούν για μια χαμηλών τόνων δικηγόρο που έδωσε, όταν χρειάστηκε, έναν αέρα ανανέωσης στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Αυτόν τον αέρα ανανέωσης επιχειρεί να δώσει και ο Βενιζέλος στο κόμμα με τις επιλογές του στην ηγετική ομάδα του Κινήματος καθώς το «νέο ΠΑΣΟΚ» που πρεσβεύει, δημοσκοπικά τουλάχιστον, παρουσιάζει ορισμένα σημάδια «σκουριάς».

Αναστασία Γαλάνη


σχετικα αρθρα