«Η πιο πιθανή ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών είναι η 6η Μαΐου», δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Φώτης Κουβέλης αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι να δρομολογηθεί η έξοδος της χώρας από τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται, ενώ επισήμανε πως όλα δείχνουν ότι προωθείται η συνεργασία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ δεν θα δώσει κανένα άλλοθι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, αναγκαίες προϋποθέσεις για κυβερνήσεις συνεργασίας είναι αφενός η προγραμματική συμφωνία με κόκκινες γραμμές και αφετέρου φερέγγυες πολιτικές πρακτικές. Πρόσθεσε δε ότι προσέρχεται κάποιος στην αντίληψη μιας κυβέρνησης συνεργασίας σε συνάρτηση πάντοτε και με τη δύναμη που θα του δώσει ο λαός με την ψήφο του.

Σημείωσε πάντως ότι η Δημοκρατική Αριστερά διαθέτει ολοκληρωμένο πρόγραμμα ισοδύναμων μέτρων ενώ θα διεκδικήσει την αλλαγή ρυθμίσεων της δανειακής σύμβασης που τη θεωρεί απαράδεκτη.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον κ. Παπαδήμο, δήλωσε πως ο Πρωθυπουργός τον ενημέρωσε αναφορικά με την εξέλιξη των νομοθετημάτων που βρίσκονται σε μια εκρεμμότητα. Ο ίδιος, όπως είπε, έθεσε για άλλη μια φορά το μεγάλο ζήτημα της ανεργίας και την ανάγκη να υπάρξει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, ενώ επανέφερε το ζήτημα της απούσας πρωτογενούς παραγωγής.

Πηγή: Ναυτεμπορική