Στην Αθήνα φθάνει την Παρασκευή ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις και την Κοινωνική Ένταξη,  Λάζλο Αντορ στο πλαίσιο της  προετοιμασίας της ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην οποία θα περιγράφονται μέτρα για την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργία στην Ελλάδα. 

Ο Λουκάς Παπαδήμος έχει ήδη αποστείλει σχετική απαντητική επιστολή στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην οποία περιγράφονται οι μέχρι σήμερα ενέργειες και προτεραιότητες της Ελλάδας. Η ανακοίνωση της Επιτροπής αναμένεται να εκδοθεί εντός του Απριλίου. 

Ο κ. Αντόρ πρόεκιται να συναντηθεί με μέλη της κυβέρνησης και με εκπροσώπους φορέων.  Συγκεκριμένα, την Παρασκευή ο Επίτροπος θα πραγματοποιήσει κατ'ιδίαν συναντήσεις με την υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ.Μάρκο Μπόλαρη  και με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ.Παντελή Τζωρτζάκη.
 
Θα ακολουθήσει κατ' ιδίαν συνάντηση που θα έχει με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιώργο Κουτρουμάνη. Το πρόγραμμα της επίσκεψης προβλέπει επίσης ότι ο Επίτροπος θα επισκεφθεί μια επιχείρηση, στον Γέρακα Αττικής, που εφαρμόζει πρόγραμμα επιχορήγησης για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ανέργων ηλικίας 16-24 ετών. Το πρόγραμμα αυτό συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
 
Παραλλήλως, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Επίτροπος έχει προσκληθεί να απευθύνει κεντρική ομιλία κατά την έναρξη Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα «Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση σε συνθήκες οικονομικής κρίσης» που οργανώνεται από την Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (30 Μαρτίου στις 9.40, στο ξενοδοχείο Athens Imperial Hotel)

Πηγή: Το Βήμα