current views are: 1

28 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση11:44

Σγουρός: Να μην είναι υποψήφιοι όσοι είχαν θέσεις ευθύνης από το 1980

«Όσοι είχαν θέσεις ευθύνης από το 1980 να μην είναι υποψήφιοι», προτείνει ο κ. Σγουρός, Περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της επιτροπής, την οποία όρισε ο κ. Ευ. Βενιζέλος, για την κατάρτιση ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ. 

Δημοσίευση 11:44’
αρθρο-newpost

«Όσοι είχαν θέσεις ευθύνης από το 1980 να μην είναι υποψήφιοι», προτείνει ο κ. Σγουρός, Περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της επιτροπής, την οποία όρισε ο κ. Ευ. Βενιζέλος, για την κατάρτιση ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ. 

«Όσοι είχαν θέσεις ευθύνης από το 1980 να μην είναι υποψήφιοι», προτείνει ο κ. Σγουρός, Περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της επιτροπής, την οποία όρισε ο κ. Ευ. Βενιζέλος, για την κατάρτιση ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ.  Κατά τον κ. Σγουρό «η μεγάλη ευθύνη ανήκει σ΄ αυτό που ονομάζεται πολιτικό σύστημα και είναι προσανατολισμένο στον εαυτό του και όχι στις λύσεις».

Προσθέτει μάλιστα ότι «όταν ένα πρόβλημα φτάνει στα άκρα του τότε εκδηλώνουν ενδιαφέρον. Αυτή η φιλοσοφία διακυβέρνησης μας έχει φέρει σε αδιέξοδο είτε στην οικονομία είτε στους μετανάστες. Δεν είμαι αυτής της φιλοσοφίας, είμαι προσανατολισμένος στις λύσεις».

Ο κ. Σγουρός θέτει ευθέως θέμα ευθύνης στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που χρημάτισαν σε νευραλγικές θέσεις σε κυβέρνηση και σε κόμμα, αλλά και θέμα ηλικίας. Ζήτησε μάλιστα απ΄ όλους αυτούς να παραιτηθούν από την υποψηφιότητά τους ή διαφορετικά θα προτείνει να μην συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια. Επιπλέον ζήτησε να υπάρξουν δύο θητείες σ΄ όλα τα όργανα του κόμματος.

Με την πρότασή του αυτή ο κ. Σγουρός επιδιώκει, όπως λέει, ανανέωση στο ΠΑΣΟΚ το οποίο με πολύ προσοχή εξετάζει αυτές τις ημέρες τις υποψηφιότητες για τις επικείμενες εκλογές:«με παλαιό υλικό δεν κτίζεις καινούργια πολυκατοικία», είπε σε συνομιλία που είχε με «Το Βήμα» ζητώντας για άλλη φορά απ όλους που είχαν θέσεις ευθύνης «να διευκολύνουν τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, να αποχωρήσουν, όπως αποχώρησαν οι κ. Πάγκαλος και Ξυνίδης και να μην είναι υποψήφιοι».

Όσον αφορά ορισμένα ιστορικά στελέχη ο κ. Σγουρός προτείνει να προσφέρουν τις υπηρεσίες, την εμπειρία τους από άλλες θέσεις, ακόμα και από το ψηφοδέλτιο επικρατείας, αλλά, όπως είπε πρέπει να αφήσουν χώρο για τους νέους, ώστε να είναι δυνατή η ανανέωση του ΠΑΣΟΚ: «θέλουμε μάχιμους υποψήφιους, όταν τρέμει το χέρι ή το κεφάλι, δεν μπορείς να αγωνιστείς», είπε συγκεκριμένα.

Πηγή: tovima.gr 


σχετικα αρθρα