Στην ανακοίνωση της ΝΔ περί κατάργησης του τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, απάντησε σήμερα η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Υπογραμμίζοντας ότι το εν λόγω μέτρο αποτελεί μέρος του ήδη συμφωνημένου και υπογεγραμμένου και από το κόμμα της ΝΔ, μνημονίου με τους εταίρους μας, η κ. Γεννηματά σημείωσε πως τα έσοδα που προβλέπει, είναι απολύτως κρίσιμο στοιχείο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής και η κατάργησή του σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πείσει την τρόικα ότι μπορεί να επιβάλει άλλο ισοδύναμο μέτρο που θα αποφέρει έσοδα για το κράτος, ύψους δύο δισ. ευρώ.

«Χάρη στο δύσκολο και αντιδημοφιλές αυτό μέτρο, η κυβέρνηση συγκέντρωσε μέσα σε χρόνο-ρεκόρ (Οκτώβριος 2011-Μάρτιος 2012) αυτά τα χρήματα κι έτσι το πρόγραμμα εγκρίθηκε, η χώρα δεν χρεοκόπησε, οι περιουσίες των Ελλήνων δεν χάθηκαν», επεσήμανε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

«Αυτά για να τελειώνουμε με τον λαϊκισμό», παρατήρησε και στο σημείο αυτό υπενθύμισε ότι «όπως έχει πει και στο παρελθόν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το μέτρο αυτό δεν είναι μόνιμο και στόχος είναι η αντικατάστασή του με έναν ενιαίο φόρο επί της ακίνητης περιουσίας».


Πηγή: Ναυτεμπορική