Στην σύνταξη και την υπογραφή ενός κειμένου μεταμέλειας για το «όχι» στο δεύτερο Μνημόνιο προχώρησαν τέσσερις από τους διαγραμμένους της ΝΔ ανοίγωντας και επισήμως την πόρτα της επιστροφής τους στο κόμμα.
Οι βουλευτές κκ. Γ. ΒαγιωνάςΚ. ΠαπασιώζοςΜ. Τζίμας και Γ. Καρασμάνης πραγματοποίησαν το μεσημέρι συνάντηση με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, κ. Τασούλα παρουσία βέβαια και του γραμματέα του κόμματος κ. Λυκουρέντζο, ώστε να διευκριστούν οι λεπτομέρειες της επιστροφής τους. Το φλέρτ, όπως όλα δείχνουν, ευδοκίμησε και επειδή οι «πολιτικές αγάπες» δεν τελειώνουν εύκολα, οι «4» βρίσκονται ένα βήμα πριν την οριστικοποίηση (από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά) της επιστροφής τους στη ΝΔ. 

Οι τέσσερις διαγραφέντες βουλευτές «καταπιάστηκαν» σήμερα με τις λεπτομέρειες της επιστροφής τους, ενώ συνέταξαν με τη βοήθεια των κ. Τασούλα και Λυκουρέντζο την... τυπική επιστολή τους προς τον πρόεδρο της ΝΔ και τον Πρόεδρο της Βουλής για την όσο το συντομότερο επανένταξή τους στην Κ.Ο. της ΝΔ.
 
Η ΝΔ φαίνεται ότι θέλει να επισπεύσει τις διαδικασίες για την επανένταξη των «άσωτων» βουλευτών της, οι οποίοι ωστόσο έδειξαν σημάδια συμμόρφωσης και μεταμέλειας το τελευταίο διάστημα και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαρά κινείται στη λογική της πανστρατιάς το τελευταίο διάστημα. 

Να επισημανθεί πάντως ότι οι εν λόγω βουλευτές, μαζί με την τριάδα διαγραφέντων, (των οποίων η επιστροφή εκκρεμεί)  Ε. Βόζεμπεργκ, Κ. Γκιουλέκα και Γ. Βλάχο, είχαν ψηφίσει την δανειακή σύμβαση, στέλνοντας έτσι μήνυμα στην ηγεσία της ΝΔ ότι επιθυμούν να επιστρέψουν.