«Καλώ τον πρόεδρο της Βουλής, τον κύριο Πετσάλνικο, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, να αναλάβει το ρόλο του και να πει ότι η Βουλή δεν είναι ένα όργανο που ψηφίζει χωρίς να διαβάζει. Ούτε αστυνομικά μυθιστορήματα δεν προλαβαίνει να διαβάσει κανείς σε τόσο σύντομο χρόνο» ανέφερε ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Αντώναρος, μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4. «Βρίσκω πολύ ενοχλητικό το γεγονός ότι ξαφνικά μας έρχονται στη Βουλή προς ψήφιση "νομοσχέδια-τούβλα", τεράστια, πεντακοσίων, εξακοσίων και επτακοσίων σελίδων, που περιλαμβάνουν ότι πιο απίθανες ρυθμίσεις μπορείτε να φανταστείτε. Αυτά τα νομοσχέδια πρέπει να αποσυρθούν. Ειδικά όσα δεν έχουν σχέση με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα. Εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω καμία τέτοια ρύθμιση, που δεν περιλαμβάνεται στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα, όπως έχει δεσμευθεί να κάνει το κόμμα μου, η Νέα Δημοκρατία. Όλα τα άλλα μπορούν να περιμένουν» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι περιλαμβάνουν αυτά τα τεράστια νομοσχέδια. Βλέπω σήμερα σε μια εφημερίδα να αναγράφεται η πληροφορία ότι κατετέθη νομοσχέδιο για την ΕΡΤ. Τώρα τους καίει να περάσουν νομοσχέδιο για την ΕΡΤ; Δεν μπορεί να περιμένει αυτό μετά τις εκλογές; Καλώ τον πρόεδρο της Βουλής, τον κύριο Πετσάλνικο, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, να αναλάβει το ρόλο του και να πει ότι η Βουλή δεν είναι ένα όργανο που ψηφίζει χωρίς να διαβάζει. Ούτε αστυνομικά μυθιστορήματα δεν προλαβαίνει να διαβάσει κανείς σε τόσο σύντομο χρόνο» ανέφερε.

Για το νέο φορολογικό σύστημα, ο κ. Αντώναρος είπε ότι κύριος στόχος του «που εμείς οραματιζόμαστε και θέλουμε να γίνει πράξη, είναι να είναι δικαιότερο, να είναι ουσιαστικότερο και μην ρίχνει όλα τα βάρη στις πλάτες των πιο ασθενών. Για αυτό και πιστεύουμε ότι ο τρόπος με τον οποίο γινόταν μέχρι τώρα η συζήτηση σε αυτήν την επιτροπή εργασίας για την εξεύρεση ενός νέου φορολογικού κώδικα δεν ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποχωρήσαμε από αυτήν την επιτροπή. Εμείς έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις, τις έχουμε κάνει εδώ και δύο χρόνια και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να συζητάμε μόνο τη φορομπηχτική πολιτική, την οποία ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ και εξακολουθεί προφανώς να πιστεύει ότι είναι ο σωστός τρόπος προσέγγισης. Εμείς δεν πιστεύουμε κάτι τέτοιο».

Για τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι «τα προβλήματα είναι υπαρκτά. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα». Εξήγησε ότι «πρέπει οι τοπικές κοινωνίες να αντιληφθούν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει με ένα μαγικό ραβδάκι. Η επιτήρηση των λαθρομεταναστών, και το υπογραμμίζω των λαθρομεταναστών, όχι όσων βρίσκονται νόμιμα στη χώρα, αλλά αυτών που βρίσκονται παράνομα στη χώρα, πρέπει να γίνει με οργανωμένο τρόπο. Η προσέγγιση που γίνεται έχει πολλά θετικά σημεία και με βρίσκει εν πολλοίς σύμφωνο. Έχει όμως και έναν αποτρεπτικό χαρακτήρα αυτή η προσπάθεια. Δηλαδή να δείξει σε όσους είναι έξω από τη χώρα μας και σε εκείνους κυρίως οι οποίοι μετακινούν τις ελπίδες και τα όνειρα κάποιων ανθρώπων σε φτωχές χώρες, που θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη, ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι».

«Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις θα αγκαλιάσουν αυτήν την πρωτοβουλία. Καλώ όλες τις τοπικές κοινωνίες, που προβάλλουν αυτή τη στιγμή διάφορες αντιρρήσεις, να αντιληφθούν ότι αυτό είναι προς το καλό του συνόλου. Να παραμερίσουν τις τοπικιστικές αντιδράσεις. Πρέπει όλοι να σκεφτούμε στα πλαίσια του εθνικού και του δημόσιου συμφέροντος» κατέληξε.