Σε σήριαλ με πολλά επεισόδια αλλά δίχως τέλος δείχνει να εξελίσσεται η υπόθεση της επιστροφής των διαγραφέντων στην ΝΔ. Πληροφορίες από την Συγγρού εμφανίζουν το θέμα να βρίσκεται προ της λήξης του, ωστόσο την ίδια στιγμή κάποιοι εκ των διαγραφέντων επιμένουν ότι δεν τους έχει γίνει κάποια συγκεκριμένη νύξη από το κόμμα και ως εκ τούτου δεν έχει αλλάξει τίποτα.
Την όποια συζήτηση υπήρχε τα τελευταία 24ωρα στο παρασκήνιο μάλλον δυσκόλεψε παρά διευκόλυνε η πρωτοβουλία του Μαργαρίτη Τζίμα να συντάξει επιστολή προς τον Α. Σαμαρά, με την οποία έθεσε εαυτόν συστρατευόμενο προς την ΝΔ, στο πλαίσιο της πρόσκλησης για πανστρατιά την οποία έχει απευθύνει σε όλους ο Πρόεδρος της ΝΔ. Ο βουλευτής Δράμας, πάντως, έπειτα από απόφαση του προέδρου της ΝΔ, εντάχθηκε εκ νέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, όπως ανακοινώθηκε από τη Συγγρού.

Το κείμενο –το οποίο συνυπέγραψαν και οι κ.κ. Καρασμάνης, Παπασιώζος και Βαγιωνάς- αρνήθηκαν να υπογράψουν οι κ.κ. Βλάχος, Γκιουλέκας και Βόζεμπεργκ, εξηγώντας ότι μια τέτοια κίνηση θα εμφανιζόταν ως «ομαδοποίηση», κάτι που θα έπρεπε να αποφευχθεί.

Σημειώνεται ότι κατά πληροφορίες του newpost.gr, οι κ.κ. Γκιουλέκας και Βλάχος είχαν κατά μόνας συνάντηση χθες με τον Γραμματέα της Κ.Ο. Κ. Τασούλα, στον οποίο και εξήγησαν τις προθέσεις τους αναφορικά με την αξία τέτοιων κειμένων, σημειώνοντας ότι η μέχρι τώρα κοινοβουλευτική τους συμπεριφορά και δημόσια στάση τους, αποδεικνύει ξεκάθαρα την ταύτισή τους με την κομματική γραμμή και την προεκλογική τους συστράτευση.

Ωστόσο, πάντοτε κατά πληροφορίες, η εικόνα αναφορικά με τις προθέσεις των τριών βουλευτών –Βόζεμπεργκ, Βλάχος και Γκιουλέκας- που έχει διαμορφωθεί στην Συγγρού περιγράφεται περίπου ως «κύρηξη του ανένδοτου». Προσθετικά όμως αναφέρεται ότι, ειδικά οι περί ων ο λόγος βουλευτές αντιμετωπίζουν και τα εσωκομματικά πυρά ανθυποψηφίων τους καθώς στις περιφέρειές τους –Α’ Αθήνας, Α’ Θεσσαλονίκης και Αττικής- υπάρχουν αυξημένοι διαγκωνισμοί και κατά συνέπεια, αφόρητες πιέσεις στην προσπάθεια διεκδίκησης της έδρας.

Ο πονοκέφαλος της Συγγρού πλέον, επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί συνολική επανένταξη –και των 7 βουλευτών ώστε να μην καταγραφεί τμηματική επαναφορά. Στην κατεύθυνση αυτή ασκούνται πιέσεις προκειμένου οι τρεις διαφωνούντες με την επιστολή των «4», να αποστείλουν ξεχωριστές επιστολές με τις οποίες να δηλώνουν την πρόθεση συστράτευσής των.

Αν δε συμβεί κάτι τέτοιο –στο οποίο πάντως, να σημειωθεί ότι εκφράζονται κάποιες αντιρρήσεις καθώς έχει διαμορφωθεί η εντύπωση ότι επιδιώκεται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να τους προκληθούν κομματικές αμυχές- δεν αποκλείεται να μπλοκαριστεί εν συνόλω η προσπάθεια επιστροφής στο κόμμα των δαγραφέντων. Τουλάχιστον, μέχρι νεωτέρας. 


Πάνος Ρασσιάς Σχετικά θέματα: 

Με δοκιμασμένη «συνταγή» στον προεκλογικό αγώνα η ΝΔ

Επιστολή «μεταμέλειας» στον Αντώνη Σαμαρά από τέσσερις διαγραφέντες της ΝΔ