Επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για υποβάθμιση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για το έλλειμμα του 2009 εξαπέλυσαν οι κύριοι Π. Κουρουπλής (ανεξάρτητος) και Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) με επίσημη ανακοίνωσή τους. «Όπως διεφάνη από το γραπτό υπόμνημα του κ. Χ. Αλμούνια και την κατάθεση του κ. Ν. Στρόμπλου, επιβεβαιώνεται η προσπάθεια συγκεκριμένων προσώπων από την τότε πολιτική ηγεσία, να καταστήσουν την Ελλάδα πανευρωπαϊκή πρωταθλήτρια στο έλλειμμα, με τις γνωστές συνέπειες» παρατηρούν σε ανακοίνωσή τους

Έχοντας αποχωρήσει από την Εξεταστική Επιτροπή, καταλογίζοντας ευθύνες στα δύο μεγαλύτερα κόμματα για υποβάθμιση των εργασιών της, οι δύο βουλευτές επανέρχονται σήμερα, παρατηρώντας πως η Επιτροπή «εξελίσσεται σε παρωδία, εξαιτίας της λογικής των συγκοινωνούντων δοχείων με την οποία λειτουργούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ». Ειδικά «η αποχή της ΝΔ και η μετέπειτα απόσυρση των μαρτύρων της, την εκθέτουν στα μάτια της χειμαζόμενης και δοκιμαζόμενης κοινωνίας, σε συνέχεια των πελώριων σφαλμάτων που η ίδια διέπραξε με συνέπεια τη διόγκωση του ελλείμματος».

Οι δύο βουλευτές επεσήμαναν ότι «οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την κοινή μας πρωτοβουλία να ζητηθεί να καταθέσουν στην εξεταστική επιτροπή οι κ.κ. Αλμούνια και Ραντερμάχερ. Ο κ. Παπακωνσταντίνου και οι συν αυτώ, προσπαθούν να μας πείσουν ότι η διαφορά στο ποσοστό του ελλείμματος από το 13.6% στο 15.4%, ή 15.8% δεν είχε ιδιαίτερη σημασία, όταν για τον ελληνικό λαό, αυτή η αύξηση συνεπάγονταν λήψη επιπρόσθετων μέτρων ύψους 5 δισ. ευρώ και πληρωμή τοκοχρεολυσίων που ενδεχομένως δεν θα είχαν πληρωθεί - όπως ρητά κατέθεσε ο κ. Στρόμπλος, ένα από τα πλέον αξιόπιστα σε γνώση και ήθος διευθυντικά στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ. Τα παραπάνω αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, με δεδομένο το μέγεθος της παραοικονομίας στην Ελλάδα, ποσοστό της οποίας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αύξηση του ΑΕΠ, και ως εκ τούτου τη μείωση του ελλείμματος».