«Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε κανένα διαπραγματευτικό όπλο, ενώ το πολιτικό σύστημα παραδόθηκε στη λογική του εκβιασμού» δήλωσε o επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
«Όταν έχεις απέναντί σου έναν Σόιμπλε και μία Μέρκελ που γνωρίζουν ποιοι τα έχουν πάρει από τη Siemens, ξέρεις ότι είσαι σε θέση αδυναμίας, γιατί αυτοί οι δύο σε κρατάνε στο χέρι», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι εάν οι εταίροι μας είχαν όφελος από την αποπομπή της χώρας μας, θα το είχαν κάνει εδώ και πολύ καιρό.  

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τα Μνημόνια «εχθρό της Ευρώπης, που την οδηγούν σε διάλυση», καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ ιστορικό ατόπημα «να ρίξει την Ελλάδα στα λιοντάρια» και πρόσθεσε ότι η χώρα απομονώθηκε ως πρόβλημα και δε συζητήθηκε συνολική λύση στην Ευρώπη.  

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στη ριζική λύση της φορολόγησης των πλουσίων και κατέληξε λέγοντας ότι «εάν κάποιοι θέλουν να βγάλουν χρήματα έξω, να βγάλουν και τις βίλες τους και να πάνε να ζήσουν στη Λιβερία».