«Οι αντιδράσεις για τα κλειστά κέντρα μεταναστών καταγράφονται με προσοχή. Το αρμόδιο υπουργείο θέλω να πιστεύω ότι πρέπει να τις λάβει σοβαρά υπόψη», δήλωσε σήμερα από την Αλεξανδρούπολη, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος με αυτή του την ιδιότητα, και όχι με εκείνη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, άρχισε περιοδεία στη Θράκη.  «Σκοπός δεν είναι να εφαρμοστεί απλά ένα μέτρο, αλλά να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες και στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας», υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος προσθέτοντας ότι το θέμα της λαθρομετανάστευσης απασχολεί πάρα πολύ τα συναρμόδια υπουργεία καθώς αποτελεί προτεραιότητα σε εθνικό και κοινωνικό επίπεδο.  

Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Τοπικής Οργάνωσης Κομοτηνής της ΝΔ τόνισε ότι από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζητήθηκε ένα στρατόπεδο στην περιοχή της Θράκης, το οποίο διατέθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 


Ο κ. Αβραμόπουλος πρόεκειται επίσης να επισκεφθεί τον χώρο της μουσουλμανικής μειονότητας.

«Έχουν αλλάξει πάρα πολλά τον τελευταίο καιρό. Η Ελλάδα υιοθετεί πολύ πιο προχωρημένες, προοδευτικές πολιτικές και πρέπει οι μουσουλμάνοι συμπατριώτες μας να αισθάνονται πραγματικά φιλόξενα, μέσα σε ένα περιβάλλον που τους δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουν όλες τους τις δυνατότητες και να συμβάλλουν με το δικό τους τρόπο στην ανάπτυξη και την πρόοδο της πατρίδας μας», επεσήμανε.