Παρά τα αυστηρά μέτρα τα οποία έλαβαν οι υπέυθυνοι του βρετανικού Πανεπιστημίου, London School of Economics, ενόψει της ακαδημαϊκής εκδήλωσης για τη συνταγή της τρόικας στο ελληνικό πρόβλημα και κυρίως στο κατά πόσον αυτή μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, έλληνες φοιτητές κατάφεραν να εισέλθουν στην αίθουσα και να γιουχάρουν τον επικεφαλής της Τρόικας.   «Μέσα σε δύο χρόνια το ελληνικό χρέος έχει εκτοξευθεί στο 160%», τόνισε ένας αγανακτισμένος φοιτητής, όταν ο κ. Τόμσεν ολοκλήρωσε την ομιλία του. Εκείνη τη στιγμή κι άλλοι φοιτητές οι οποίοι παρακολούθησαν την εκδήλωση άρχισαν να γιουχάρουν και φωνάζουν συνθήματα κατά του επικεφαλής της τρόικας. Ο κ. Τόμσεν ατάραχος λίγη ώρα μετά ανάχωρησε. Την ίδια στιγμή έξω από την αίθουσα συγκένυρωση διαμαρτρυρίας πραγαματοποιούσαν φοιτήτες οι οποίοι ανήρτησαν πανό διαμαρτυρίας και εξέφραζαν την αγάνακτησή τους για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τα μέτρα λιτότητας τα οποία έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα. 
Το LSE υπό τον φόβο ότι μπορούν να επαναληφθούν επεισόδια αντίστοιχα με εκείνα κατά την ομιλία του Γιώργου Αλογοσκούφη όπου φοιτητές πέταξαν αυγά δεν είχαν ανακοινώσει την αίθουσα όπου θα πραγματοποιούνταν η εκδήλωση ενώ δεν επέτρεπαν σε φοιτητές με μεγάλα σακίδια να εισέλθουν στο χώρο. Την ίδια στιγμή η είσοδος επιτρεπόταν μονάχα για όσους είχαν πληρώσει εισιτήριο αφότου είχαν κάνει έλεγχο στς μικρές τσάντες που κουβαλούσαν. 

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν επίσης  ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, η οικονομολόγος Vicky Pryce και το στελέχους της Standard & Poor's, Moritz Kraemer.