Το φόβο ότι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών,με τις βόμβες κι ο θόρυβος γύρω από την Ελλάδα, μπορεί να επηρεάσει το κλίμα για τη χώρα μας λόγω της οικονομικής κατάστασης, εξέφρασε η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στο ραδιοσταθμό "Βήμα".

Η βουλευτής έκανε λόγο για ανευθυνότητα του πρωθυπουργού, ο οποίος "αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο των εκλογών,σε μια φάση που η ελληνική οικονομία βρίσκεται πραγματικά στην πιο δύσκολη καμπή της, όπου λίγο είχαμε πάρει τα πάνω μας και φαινόταν ότι κερδίζουμε την εμπιστοσύνη των αγορών, εμφανιζόμαστε με το ενδεχόμενο των εκλογών, όπου οι μισοί έχουν κάνει σλόγκαν το αντιμνημόνιο λες και υπάρχει δίλημμα "μνημόνιο ή αντιμνημόνιο"".

Η πρώην υπουργός δήλωσε ότι είναι επικίνδυνη λογική αυτή που προσπαθούν να περάσουν οι πολιτικές δυνάμεις, ότι ο καυγάς γίνεται για το μνημόνιο ή το αντιμνημόνιο, το οποίο "δεν υπάρχει ως εναλλακτική λύση".

Σημείωσε παράλληλα ότι όλοι επιθυμούμε να βγούμε από αυτό το μνημόνιο, αλλά πρέπει πρώτα να σταθούμε στα πόδια μας και στη συνέχεια άφησε αιχμές για τους κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαρά: "Από τη μια έχεις τον έναν,που σου λέει θα μηδενίσω το έλλειμμα σε 18 μήνες και από την άλλη μεριά έχεις τον άλλον, που αντί να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων των καιρών, λέει ότι θα κάνει εκλογές και μάλιστα κυκλοφορεί και η περίφημη ιστορία περί εκλογών του Δεκεμβρίου",ανέφερε και κάλεσε τον πρωθυπουργό "αντί να αναλώνεται σε εκλογικά διλήμματα, θα έπρεπε να προχωρήσει πολύ ταχύτερα τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες χρειάζεται η χώρα".

Επίσης επανέλαβε ότι στις 21 Νοεμβερίου στο γήπεδο του Μπάντμιντον θα ανακοινωθεί η ίδρυση του νέου πολιτικού της φορέα και κάλεσε όσους θέλουν να γίνουν ιδρυτικά μέλη να προσέλθουν.

Επιπρόσθετα έκανε λόγο για Κίνημα "δημιουργικών ανθρώπων, που βλέπουν ότι η παθογένεια του πολιτικού συστήματος οφείλεται στις λογικές των 30 ετών που ακολουθήσαμε", λογικές οι οποίες "λέγανε, όταν είσαι στην αντιπολίτευση,τάζεις λαγούς με πετραχήλια και όταν είσαι στην κυβέρνηση έχεις βρει καμένη γη".

Σε ερώτηση πως θα ερμηνεύσει μια ενδεχόμενη εκλογή του Γιάννη Δημαρά στην Περιφέρεια Αττικής, απάντησε πως θα το θεωρήσει μήνυμα της τάσης των ελλήνων και των πολιτών της Αττικής να φύγουν από τη λογική του κομματικού μαντριού.