Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγορώντας την για «παροξυσμό λαϊκισμού» ιδίως μετά τις 18 Μαρτίου όποτε «άρχισε να νιώθει ότι αλλάζουν οι συσχετισμοί δυνάμεων».  Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίσης επίθεση σε όσους μιλούν για «στρατόπεδα μνημονιακών και αντιμνημονιακών» τονίζοντας ότι πρόκληση πλέον είναι η εθνική ενότητα, η κοινωνική συνοχή, αλλά και το πώς θα διαμορφωθούν πολιτικές, ώστε η χώρα να περάσει από την ύφεση στην ανάπτυξη. «Το τεκμήριο αθωότητας» έχει χαθεί για όλους, παρατήρησε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος, ωστόσο όπως υποστήριξε, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αντιστρέψει το «τεκμήριο ενοχής» που περιβάλλει το πολιτικό σύστημα.

«Το ΠΑΣΟΚ βαδίζει προς τις εκλογές έχοντας πλήρη συνείδηση της κατάστασης και έχοντας ανακτήσει την δυνατότητα να κοιτάζει τους πολίτες στα μάτια», πρόσθεσε. Για την Αριστερά και την υπερσυντηριτική ακραία αντιπολίτευση, όπως την χαρακτήρισε, δεν έχουν να προτείνουν καμία ρεαλιστική και υπεύθυνη λύση εξόδου από την κρίση «και αυτό», υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, «το αντιλαμβάνονται και όσοι τους ακολουθούν, είτε απο επιλογή, είτε από αδράνεια».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι ο προεκλογικός αγώνας του ΠΑΣΟΚ θα είναι λιτός, χωρίς αφισορύπανση, εκλογικά κέντρα, πλαστικές σημαίες και τόνους χαρτιού. Προέταξε την προσωπική επαφή των στελεχών του Κινήματος με τους πολίτες, καθώς επισήμανε ότι ο προεκλογικός αγώνας δεν μπορεί, απο την άλλη, να είναι μόνο τηλεοπτικός ή διαδικτυακός. Επίσης, είπε οτι τα ψηφοδέλτια θα ανανεωθούν κατά 60%, με κριτήρια ενότητας, αξιοκρατίας, ανανέωσης και πίστης στην εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε οτι σε μεγάλη εκδήλωση του Κινήματος την ερχόμενη Τετάρτη στο Μουσείο Μπενάκη, το κόμμα θα κινητοποιήσει επιστημονικές και πνευματικές δυνάμεις του Ελληνισμού για το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας. 
Η επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας θα γίνει την Παρασκευή 6 Απριλίου με την σύγκληση του Εθνικού του Συμβουλίου.

Πηγή: in.gr