Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη δημιουργία στρατοπέδων μεταναστών κατά τη διάρκεια τριήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στα Δωδεκάνησα. «Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι για την αντιμετώπιση του υπαρκτού προβλήματος των μεταναστών απαιτείται ένα πακέτο μέτρων, που μπορεί να έχουν αποτελεσματικότητα μόνο αν εφαρμοστούν στο σύνολο τους. Το μεταναστευτικό δεν αντιμετωπίζεται ούτε με πυροτεχνήματα, ούτε, βεβαίως, με δηλώσεις που καλλιεργούν το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία. Η ΔΗΜΑΡ καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη δημιουργία στρατοπέδων μεταναστών και να φροντίσει για τη δημιουργία χώρων στέγασης πλησίον των μεγάλων πόλεων της ελληνικής περιφέρειας, με σκοπό το γρήγορο έλεγχο της κάθε περίπτωσης για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου ή της επαναπροώθησής τους» είπε χαρακτηριστικά.

Για τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου, ο κ. Κουβέλης, είπε ότι αν ο «ρεαλισμός» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σχετίζεται με την επιμονή στη συνέχιση των ασκούμενων πολιτικών, τότε, ναι, εμείς προτιμούμε την «ουτοπία» των προτάσεών μας.

Για την ανεργία και το δίχτυ προστασίας είπε ότι «μεγάλα στρώματα της κοινωνίας πλήττονται βαρύτατα. Ο κοινωνικός ιστός είναι πια διαλυμένος. Είναι ανάγκη και πρωταρχικό μέλημα να υπάρξει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, καθώς και μέτρα προστασίας των ανέργων και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, με το δεδομένο ότι οι νέοι άνθρωποι είναι οι τραγικοί πρωταγωνιστές στα ποσοστά της ανεργίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι χιλιάδες νέοι εργάζονται για δύο, τρεις ως και έξι μήνες δοκιμαστική περίοδο ανασφάλιστης και απλήρωτης εργασίας, με συμβάσεις συνήθως τετράωρης απασχόλησης με 255 ευρώ μεικτά ή ανήκουν στην κατηγορία της αδήλωτης εργασίας».

Για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι αυτές «πρέπει να γίνουν χωρίς άλλη καθυστέρηση. Βεβαίως, δεν έχει καμία διαφορά εάν οι εκλογές γίνουν 29 Απριλίου ή 6 Μαΐου».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισκέπτεται σήμερα ην Κάλυμνο και την Κω. Ο Φ. Κουβέλης συναντήθηκε με το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο της Καλύμνου, με φορείς του νησιού, ενώ επισκέφτηκε και το νοσοκομείο της Καλύμνου. Το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση μελών και φίλων της ΔΗΜΑΡ στην Κω.
TAGS