Από τη βιασύνη του… ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης ξέχασε ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαβουλεύσεις με την ΕΚΤ, κι έτσι πήρε πίσω το άρθρο 49 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που αφορούσε στη δυνατότητα δημιουργίας "ακατάσχετου λογαριασμού".
Ο κ. Κουτρουμάνης, μιλώντας στο Σώμα της Βουλής, που συζητούσε το σχετικό νομοσχέδιο ανακοίνωσε ούτε λίγο ότι πολύ ότι παρασύρθηκε από τις επικείμενες εκλογές , γι' αυτό και κατέθεσε νωρίτερα από ότι έπρεπε αυτή την ευνοϊκή διάταξη.

Ο υπουργός υποστήριξε πως δεν έχουν τηρηθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες και αν ολοκληρωθούν, τότε θα ξανακαταθέσει το άρθρο ως τροπολογία.

Το εν λόγω άρθρο έδινε τη δυνατότητα δημιουργίας ατομικού λογαριασμού με καταθέσεις έως 1500 ευρώ προκειμένου ο πολίτης να ικανοποιεί τις βασικές του ανάγκες, χωρίς να κινδυνεύουν από τυχόν χρέη που έχει στην τράπεζα.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε στην αρμόδια Επιτροπή επί της αρχής την Πέμπτη, με τις ψήφους των βουλευτών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ο υπουργός ζήτησε επίσπευση της διαδικασίας, τονίζοντας πως το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις δεσμευτικές ως προς τις υποχρεώσεις της χώρας μας στους εταίρους.Με πληροφορίες από το capital.gr