«Δεν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εδώ, ασπάστηκε νεοσυντηρητικές, νεοφιλελεύθερες απόψεις και δεν έχει καμιά σχέση με το ΠΑΣΟΚ για το οποίο αγωνιστήκαμε», είπε η Λούκα Κατσέλη κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των θέσεων και των προτάσεων της Κοινωνικής Συμφωνίας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση μίλησαν και οι βουλευτές Μαρία Κυριακοπούλου, Βούλα Τεκτονίδου, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος και Γιώργος Κασσάρας.

Η κυρία Κατσέλη επισήμανε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε τις «κόκκινες γραμμές» και σημείωσε πως «ο πολιτικός που δεν έχει το ανάστημα να πει όχι, δεν πρέπει να είναι στην πολιτική», ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η χώρα μας ενδέχεται να υποστεί και «δεύτερη χρεοκοπία».

Από την πλευρά του ο Χάρης Καστανίδης υποστήριξε ότι  οι παρεμβάσεις εκπροσώπων της Τρόικας σχετικά με τις εκλογές στη χώρα μας του θυμίζουν τη δεκαετία του 1960 όταν οι ξένοι είχαν δυνάμεις στην Ελλάδα που εκπροσωπούσαν τα συμφέροντα τους.

Ο κ. Καστανίδης αναφέρθηκε εμέσως και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και το σύνθημα του «αρχίζουμε». «Από πού και με τι αρχίζουν; Δεν έχουν παρελθόν; Δεν υπέγραψαν το δεύτερο Μνημόνιο; Ντρέπονται για το παρελθόν τους; Εμείς είμαστε υπερήφανοι για το παρελθόν μας. Εμείς δεν αρχίζουμε. Εμείς επιμένουμε να εκπροσωπούμε τον ευρωπαϊκό δημοκρατικό σοσιαλισμό», υπογράμμισε.

Ο κ. Καστανίδης επιτέθηκε εναντίον του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, για τη δήλωση του περί «ανακατάληψης» των πόλεων, σχετικά με το θέμα των λαθρομεταναστών, ενώ τα πυρά του έστρεψε και κατά του Επιτέθηκε και εναντίον του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για τον οποίο υπενθύμισε τη δήλωση του ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα μπορούσε να είναι υποψήφιος σε αποικία.