Στην αντεπίθεση πέρασε ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης σχετικά με τις επικρίσεις που δέχεται για την εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ο κ. Μπαμπινιώτης μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΒΗΜΑ 99,5 τόνισε ότι τα πανεπιστήμια έως τις 6 Μαρτίου είχαν ήδη λάβει το 25% της ετήσιας χρηματοδότησής τους. Το επιχείρημα της σύνδεσης της χρηματοδότησης με την εκλογή συμβουλίων έχει καταπέσει, σημείωσε και τόνισε ότι με τις απειλές δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ο νόμος, αντίθετα μπορεί να οδηγήσει σε αναξέλεγκτες καταστάσεις.  

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαμπινιώτης σημείωσε ότι ο διάλογος που έχει αρχίσει με τους πρυτάνεις θα συμβάλλει στην αποκατάσταση της ηρεμίας στα πανεπιστήμια και ότι αυτός είναι ο τρόπος που θα οδηγήσει στην πραγματική εφαρμογή του νόμου.   

Ερωτηθείς εάν η αποσύνδεση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων από την υποχρέωση εκλογής συμβουλίων αποτελεί δικαίωση για τις μειοψηφίες που πολέμησαν την εφαρμογή του νόμου, ο κ. Μπαμπινιώτης ανέφερε ότι έως τις 6 Μαρτίου έχει καταβληθεί το 25% της χρηματοδότησης.   

Δεν θα έπρεπε να έχει δοθεί τίποτα από τη στιγμή που έχει δοθεί το 25% έχει καταπέσει αυτό το επιχείρημα, σημείωσε.

Τόνισε, μάλιστα, ότι έως τον Ιούνιο είναι αδύνατον να υπάρχουν τα συμβούλια, με όσα έχουν συμβεί έως τώρα. Για να εφαρμοστεί ο νόμος πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με αυτήν την κατάσταση.   

Ο Γ.Μπαμπινιώτης υπογράμμισε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος και πως ο ίδιος τον εφαρμόζει με την τακτική που ακολουθεί. «Εγώ ανέλαβα αυτήν την κατάσταση και προσπαθώ να κάνω ένα διάλογο και να αποκαταστήσω την ηρεμία» σημείωσε.  

Απαντώντας, τέλος, στις επικρίσεις είπε: «Μου ζήτησαν να βοηθήσω. Ήρθα να βοηθήσω. Ας με βοηθήσουν για να βοηθήσω».
TAGS