«Ο νόμος για την ανώτατη παιδεία πρέπει να εφαρμοστεί και θα εφαρμοστεί», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.
Όπως είπε, αυτή είναι η θέση της κυβέρνησης, του ιδίου αλλά και του υπουργού Παιδείας, καθώς το πλαίσιο του νόμου θα συντελέσει στην ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας της ανώτατης εκπαίδευσης.

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι από το Σεπτέμβριο του 2011, οπότε και είναι νόμος του κράτους, δεν έχει εφαρμοστεί πλήρως σε κανένα από τα πανεπιστήμια.

Δεδομένων των προβλημάτων και των δυσλειτουργιών που καταγράφονται ο κ. Παπαδήμο επισήμανε ότι είναι σκόπιμο να εξεταστεί με ποιο τρόπο μπορούν να γίνουν ορισμένες βελτιώσεις ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος.

Όπως εξήγησε, η πρόταση του υπουργού Παιδείας είναι μια ομάδα εργασίας να εξετάσει τους λόγους για τους οποίους ο νόμος δεν έχει εφαρμοστεί και να κάνει προτάσεις για βελτιώσεις όχι προκειμένου να ανατραπεί το πλαίσιο του νόμου.

«Όλοι συμφωνούμε ότι η κατάσταση στα εκπαιδευτικά ιδρύματα πρέπει να βελτιωθεί», τόνισε ο Πρωθυπουργός και κάλεσε όλους να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια προκειμένου ο νόμος για τα ΑΕΙ να εφαρμοστεί.

Αυτό, όπως είπε, θα γίνει αν υπάρξει διάλογος και συνεργασία, και όχι καχυποψία για τις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί.

Την επιτροπή θα αποτελέσουν:

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Ιωάννης Μυλόπουλος, του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παναγιωτάκης, του Δημοκρίτειου Θράκης Κωνσταντίνος Ρέμελης και το Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

Σχετικό Θέμα: 

Στην αντεπίθεση ο Γιώργος Μπαμπινιώτης- «Ας με βοηθήσουν για να βοηθήσω»