Την αισιοδοξία της ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από την κρίση εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη, από την Αλεξανδρούπολη, πρώτο σταθμό της περιοδείας της στη Θράκη.   «Η Δημοκρατική Συμμαχία έρχεται να δώσει ένα μήνυμα σταθερότητας και αισιοδοξίας. Θα βγούμε από την κρίση. Δεν θα είναι ο δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά θα βγούμε σίγουρα και θα είμαστε πιο δυνατοί την επόμενη μέρα» δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η οποία, ενόψει των εκλογών, είπε επίσης ότι, ευτυχώς, θα γίνουν χωρίς αφίσες και σπατάλες.   
   
«Ευτυχώς. Αλλάζει το πολιτικό σκηνικό, ο κόσμος θα υποχρεωθεί να ακολουθήσει μια άλλη πολιτική λογική. Ακόμη και τα τέως μεγάλα κόμματα υποχρεώνονται να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα» ανέφερε, επισημαίνοντας πως δεν χρειάζονται ούτε ιλουστρασιόν χαρτιά, ούτε έξοδα.  
   
Σχετικά με τα κέντρα κράτησης μεταναστών, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι ο Έβρος έχει δύο και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί και ένα τρίτο, σε επίπεδο περιφέρειας.   
   
«Θα το δούμε αυτό. Κάθε περιφέρεια έχει τις δικές της ευαισθησίες. Το θέμα είναι ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Σε αυτό, είμαστε όλοι σύμφωνοι. Και πρέπει να βρούμε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο», πρόσθεσε.