Ολοκληρώθηκε η δεύτερη ανάγνωση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις ρυθμίσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών, μεταφορών και δημοσίων έργων, στο οποίο περιλαμβάνεται και η απελευθέρωση των ταξί. Με βελτιωτικές αλλαγές στις οποίες ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης προχώρησε την τελευταία στιγμή και με την καταψήφιση του άρθρου 148 θα αρχίσει τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη η συζήτηση του νομοσχεδίου.   

Νωρίτερα ο κ. Βορίδης υιοθετώντας πλήρως σχετική πρόταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ  κατέθεσε νέα ρύθμιση σύμφωνα με την οποία αυξάνεται ο συντελεστής χορήγησης αδειών ανάλογα με τα πληθυσμιακά κριτήρια των περιοχών.

Επεσήμανε δε, ότι θα υπάρξουν αλλαγές στη φορολογία για τις μεταβιβάσεις αδειών οι οποίες όμως θα περιλαμβάνονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί,  καθώς όπως εξήγησε είναι αρμοδιότητα του υπ. Οικονομικών. 

Στο νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών, μεταφορών και δημοσίων έργων προβλέπεται επίσης ότι: 
  • Τα προμισθωμένα οχήματα θα πρέπει να έχουν από έξι μέχρι εννέα θέσεις, αντί πέντε έως εννέα που προβλεπόταν αρχικά.
  • Στην Αθήνα θα χορηγηθούν 100 άδειες, στη Θεσσαλονίκη 50 και από 10 σε Πάτρα, Ηράκλειο και Λάρισα.
  • Για τη χορήγηση άδειας προμισθωμένων οχημάτων θα προηγούνται οι σημερινοί ιδιοκτήτες ταξί.
  • Μειώνεται το ποσοστό συγκέντρωσης αδειών στην Αθήνα στο 3%, από 5% που ήταν αρχικά, και στην περιφέρεια στο 5% από 10%.